Cranendonck blijkt makkelijke prooi voor SVSH. - Sport vereniging Someren-Heide

Cranendonck blijkt makkelijke prooi voor SVSH.

SVSH 1 (zon)

2 - 0

FC Cranendonck 1 (zon)

Wesley Maas (intikker)
5'
Assist: Chris Schenk
50'
Assist: Stefan Maas

Competitie

4e klasse E

Datum

9 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

D.M. Duindam

Accommodatie

Sportpark De Plagge
Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

Op zondag 9 oktober kwamen de mannen van FC Cranendonck naar sportpark de plagge om drie punten op te halen. Hier staken de mannen van trainer Roijakkers echter een stokje voor. In een wedstrijd waar de mannen van SVSH 90 minuten lang de betere waren, bleven de punten in Someren-Heide. Waar normaal gesproken trainer Roijakkers alle eer naar zich toe trekt met de ene primeur na de andere, was het deze keer de beurt aan Joost 'hardcore' van der Velden voor een primeur. Het was namelijk de eerste wedstrijd ooit in de vierde klasse voor van der Velden dat hij het veld mocht verlaten zonder een gele kaart te pakken (ook pakte hij geen rood). Namens SVSH feliciteren wij van der Velden met deze prestatie.

SVSH begon de wedstrijd erg sterk en volwassen wat direct tot een duidelijk veldoverwicht leidde. De eerste kans was dan ook direct raak. Na een afgemeten voorzet van Chris 'de poortmaker' Schenk was het Wesley 'plumberboy' Maas die de bal binnen wist te schieten. Na de 1-0 veranderde er weinig in het spelbeeld. SVSH bleef domineren op het veld en FC Cranendonck bleef de lange bal hanteren. SVSH was duidelijk de betere partij, maar beloonde zichzelf niet met een tweede goal, zag ook trainer Roijakkers, die net zoals altijd de reservebal in het hoekje van het dug-out gebied plaatste.

Na de rust viel dan toch de 2-0. Na een goede actie van Stefan 'supersonic' Maas was het Bram 'b-meïster' van Mierlo die zijn eerste goal van het seizoen wist te maken met een goed schot. Roijakkers was zo blij met de 2-0 van van Mierlo dat hij de spits beloonde met een 8-daagse vakantie naar Egypte! Na de 2-0 had SVSH nog een aantal kansen op de 3-0, maar deze werden helaas niet verzilverd. De wedstrijd werd volwassen uitgespeeld, zag ook Tijn van den Tillaar die kalm vanaf de zijkant moest toekijken. Deze kalmte werd duidelijk na een citaat van George Herbert (een dichter uit de 16e eeuw) voorgedragen door Tijn: ''Kalmte is erg voordelig; wie een ander zich laat ergeren, kan zich warmen aan zijn vuur''.

SVSH staat na deze overwinning op een mooie 5de plaats. Het tweede won de derby tegen SV Someren en staat nu, ondanks een schwalbe van Dorris Kanters, op een eerste plaats. Volgende week moet zowel het eerste als het tweede voetballen in Weert. Het tweede speelt op 10:00 tegen MMC Weert, en het eerste moet tegen FC Oda om 14:30. We hopen onze supporters komende zondag weer te trakteren op een mooie wedstrijd.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!