SVSH revancheert zich van onnodig verlies

Nieuw Woensel 1 (zon)

2 - 3

SVSH 1 (zon)

Competitie

5e klasse C

Datum

10 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

H. Cakir

Accommodatie

Sportpark De Plagge
Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

SVSH heeft in een goede wedstrijd met 3-2 weten te winnen van Nieuw Woensel uit Eindhoven. In een wedstrijd met veel emotie en spanning, waren het de oranjehempden die aan het langste eind trokken en hiermee de onnodige nederlaag van vorige week een beetje hebben weggepoetst. 

Op papier stond er een lastige wedstrijd op het programma aangezien Nieuw Woensel hun eerste wedstrijd met maarliefst 9-1 wisten te winnen. De mannen van kersverse vader Rooijakkers wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Echter eenmaal bezig was het duidelijk dat SVSH de overhand had op het veld. Op het middenveld waren de ruimtes groot en SVSH had voornamelijk de bal. Het was echter Nieuw Woensel dat als eerste het doel trof. Op snelheid marcheerde de spits (vanuit buitenspel positie) op keeper Smits af en ronde de bal koelbloedig af. Ondanks protesten van 'haviksoog' Nijssen, werd het doelpunt goedgekeurd. De mannen van SVSH accepteerde dit direct omdat ze wisten dat commentaar op de leidinggevende geven niet iets is waar ze in uitblinken. In voetballen echter wel. Na de onnodige tegengoal was het Maas die de bal verwoestend op goal schoot en zo tekende voor de 1-1. In het spelbeeld veranderde er niet veel. SVSH had de bal, Nieuw Woensel verloor de bal. Na een heuze 'kluts' kreeg 'B' van Mierlo de bal in de zestien die hem panklaar voor Maas gaf om binnen te schieten. Zo ging SVSH met een 2-1 voorsprong de rust in. 

Na de rust werd het voetbal slordiger. Nieuw Woensel drong meer aan, en SVSH zorgde dat de bal zo ver mogelijk van de goal bleef. SVSH had wederom een aantal kansjes, maar de bal viel toch bij SVSH in de goal. Een voorzet die ongelukkig via de paal precies bij een speler van Nieuw Woensel kwam werd omgetoverd tot een goal. Met een 2-2 stand op het scorebord was het weer aan SVSH om een goal te maken. Dit is ook precies wat van de Tillaar in gedachte had. Na een afgemete voorzet van Kanters was het Tijn 'de boom' van de Tillaar die de bal snoeihard binnen kopte. Met nog een kwartier te spelen kwam SVSH niet echt meer in gevaar en wist op deze manier de overwinning naar zich toe te trekken. Mede dankzij een goed keepende Coen 'de rode duivel' Smits wist SVSH te winnen en hiermee met een positief gevoel verder te gaan in de competitie. Scheidsrechter Cakir had her en der nog een gele kaart uitgedeeld. Zo kreeg het middenveldse 'bermundadriehoek' allemaal geel. Invaller Toonders kwam nog binnen de lijnen om te worstelen want hij had nog genoeg energie aangezien hij het weekend vrij was van een brlft. 

Volgende week speelt SVSH thuis tegen Olympia Boys. Het tweede was deze zondag vrij, maar moet volgende week om 12:00 uur tegen MMC Weert.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!