SVSH boekt verdiende overwinning in pittig duel

Datum

27 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

LOMM – Op bezoek in Lomm was het lang spannend. Hoewel SVSH met kleinst mogelijke marge won boekte het een verdiende overwinning.

Net als de voorgaande week begon SVSH sterk. Dit resulteerde in de 6de minuut in de 0-1. Een keurige steekpass van Bram van Mierlo wordt meegenomen door de opgekomen Teun Verhees die de bal strak binnen schiet. Binnen het kwartier krijgt SVSH nog een dot van een kans maar Bram van Mierlo kan de bal net niet binnen schuiven. Hierna komt het duel meer in balans en doet ook RKDSO goed mee in het spel. De hardwerkende ploeg uit Limburg is in die fase gelijkwaardig aan SVSH maar tot grote kansen leidt dit niet, dit geldt ook voor SVSH. In de laatste minuten voor rust heeft SVSH het even zwaar en op slag van rust krijgt DSO alsnog een alleraardigste kans, doelman Smits brengt knap redding.

Ook na rust is de eerste mogelijkheid voor DSO, het schot verdwijnt net over het doel. Nadat SVSH de spelomzetting van de Limburgers onder controle heeft kan het ook weer denken aan aanvallen. Hierna volgen ook dotten van kansen waarin SVSH de score moet uitbreiden. Van de 55ste tot 80ste minuut dringt SVSH aan maar krijgt het de bal niet in het doel. Wesley Maas schiet op de doelman, Bram van Mierlo raakt de paal en mikt op de doelman, Dennis Kanters vindt ook de doelman op zijn weg en Mike van de Moosdijk mikt naast waardoor de 0-2 maar niet op het bord komt. In de 80ste minuut valt alsnog de verdiende 0-2. Mike van de Moosdijk legt de bal op het hoofd van Kanters die de bal binnen kopt. Ook in de laatste 10 minuten krijgt SVSH nog enkele mogelijkheden maar het slotakkoord is voor RKDSO. In de 90ste minuut schiet Jesse van Wielik knap raak van afstand wat de eindstand op 1-2 brengt.

Door deze overwinning houdt SVSH aansluiting met de bovenste regionen. Komende zondag ontvangt SVSH Egchel. RKDSO gaat op bezoek bij nummer 2 SPV.