Datum

13 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

SWOLGEN/TIENRAY – SVSH beleefde een moeilijke middag in Swolgen tegen fusievereniging Sporting ST. Niet zo zeer omdat de tegenstander erg sterk was maar voornamelelijk omdat het spel stroef liep en de bal en maar niet in wilde. Nadat SVSH in de 65ste minuut op achterstand kwam werd de gelijkmaker dezelfde minuut genoteerd. SVSH speelde daardoor met 1-1 gelijk.

Op het mooie sportpark van Sporting ST kwam SVSH als de betere ploeg uit de startblokken, het had veel balbezit en creëerde goede kansen. Onder andere Stefan Maas en Bram van Mierlo hadden 100% kansen om de score te openen. Nog binnen het kwartier moest SVSH de eerste wissel toepassen toen Dennis Kanters het veld geblesseerd moest verlaten wegens een knie blessure. Hij werd vervangen door Rick van Tulden. Rond het half uur leek deze van Tulden een strafschop mee te krijgen toen hij in de 16 werd gevloerd, de leidsman oordeelde echter anders. SVSH hanteerde een te laag baltempo waardoor Sporting ST ook in de duels kon komen en zo nu en dan kon uitbreken.  Op slag van rust resulteerde dit in een grote mogelijkheid, echter werd deze afgefloten wegens buitenspel.

Na rust bleef het moeizame spel van beide zijde zichtbaar. Wel was het SVSH dat de kansen creëerde. Bram van Mierlo kreeg na een corner de bal op enkele meters van het doel voor de voeten maar mikte hard over. De ingevallen van Tulden mikt even later in het zijnet. Net na het uur verdient Sporting ST een vrije trap na een overtreding aan de linkerflank. De bal wordt goed ingedraaid waarna Mischa Kox de bal bij de tweede paal hard binnen schiet, de eerste echte doelpoging van de Limburgers is dan ook gelijk raak. Lang kan Sporting ST niet van de voorsprong genieten wanneer Rick van Tulden na de aftrap vanaf 20 meter uithaalt en de bal hard en droog achter doelman Jules Perry schiet. Na de gelijkmaker blijft SVSH sterk aandringen maar heeft het moeite de bal in de ploeg te houden en de aanvallen goed uit te spelen. Ondanks dat volgen er nog goede mogelijkheden voor SVSH maar komt het niet verder dan een gelijkspel.

SVSH lijdt zuur puntverlies in Swolgen. Komende week ontvangt SVSH op Sportpark de Plagge koploper Belfeldia welke afgelopen zondag haar eerste 2 punten verloor tegen Olympia Boys. Sporting ST gaat op bezoek bij SPV.