SVSH1 boekt eerste overwinning van het seizoen

Datum

6 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

SOMEREN-HEIDE – Zondag ging SVSH1 op de koudste en natste 6 oktober ooit op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. De drie punten werden ook eenvoudig binnen gehaald. Na een 2-0 ruststand wist SVSH na rust uit te lopen naar 6-1.

De gasten uit Kronenberg beleefden vanaf meet af aan een lastige middag. SVSH was de betere ploeg en wist dit ook snel in de score uit te drukken. Waar Bram van Mierlo de trekker met het hoofd nog niet wist over te halen deed Wesley Maas dit wil door wel raak te koppen. Net na het kwartier loopt SVSH uit naar 2-0. Dit keer bedient Maas van Mierlo Die de bal achter de doelman werkt. Na deze treffer krijgt SVSH snel enkele dotten van kansen om de wedstrijd al in het slot te gooien maar onder andere Bram van Mierlo en Mike van de Moosdijk weten deze, verassend, niet te benutten.

Na de rust veranderd er niets aan het spelbeeld en valt de 3de treffer alsnog in de 53ste minuut. Een scherpe voorzet van jubilaris Dion Meeuws wordt hard binnen geschoten door Mike van de Moosdijk. Na de 3-0 blijft SVSH sterker maar blinkt het vooral uit in het missen van kansen. Onder andere Lex Klaver, Ruud Smits en Stefan Maas weten de doelman niet te passeren. Waar het doelpunt niet uit kan blijven weet SVSH in het laatste kwartier toch nog verder uit te lopen. Op aangeven van van de Moosdijk en Klaver weet de ingevallen A-Junior Stefan Maas in 12 minuten tijd de Kronenbergse keeper nog knap drie maal te passeren. Dit resulteerd  in de 89ste minuut tot een 6-0 tussenstand. Het slot offensief is toch voor de bezoekers die in de 90ste minuut de eerste serieuse doelpoging direct verzilveren. In de counter is Arne Jansen de SVSH verdediging te snel af en zet daarmee de eindstand van 6-1 op het scorebord.

Na het duel werden Dion Meeuws en Lex Klaver nog in het zonnetje gezet voor het spelen van hun 250ste duel voor SVSH. Volgende week gaat SVSH op bezoek bij fusieclub Sporting S.T. (Swolgen en Tienray). Kronenberg krijgt SV Lottum op bezoek.