Datum

20 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

SOMEREN-HEIDE – Na het matige resultaat in Swolgen ging SVSH met succes op zoek naar eerherstel. In een knotsgek duel trok SVSH aan het langste eind. Waar de thuisploeg binnen het eerste kwartier drie keer scoorden, deden de bezoekers uit Belfeld dat in het laatste kwartier. De overwinning kwam echter niet meer in gevaal omdat SVSH ruim leidde. Eindstand: 6-4.

SVSH schoot furieus uit de startblokken. Binnen enkele ogenblikken keek Belfeldia tegen een 2-0 achterstand aan. De eerste doelpoging in de 1ste minuut was direct raak. Wesley Maas mikte op aangeven van Dennis Kanters de bal knap achter doelman Ait Ali, 1-0. Een minuut later verdubbelde SVSH de score al wanneer dezelfde Kanters, Bram van Mierlo bediend. Van Mierlo blijft koel en stift de bal over de doelman, 2-0. Waar Ruud Smits een minuut later nog dé kans op de 3-0 niet weet te verzilveren wordt het in de 9de minuut alsnog 3-0. Kanters, die zijn 3de van de middag aangeeft, legt voor op van Mierlo die koel afrond. SVSH blijft de sterkere ploeg en geeft geen kans weg. In de 20ste minuut valt toch uit het niets de 3-1. Wanneer doelman Smits de keuze maakt ver uit zijn doel te komen om een bal weg te werken lukt dit niet voor de volle 100%. De bal valt in de voeten Lars Huijbers welke de bal van pakweg 40 meter richting het lege doel schiet, doelman Smits kan geen redding meer brengen. Enkele minuten later brengt SVSH de marge weer op 3 wanneer Wesley Maas zijn tweede van de middag maakt. Hij mag alleen op doelman Ait Ali af, zijn eerste schot wordt nog gekeerd door de doelman maar in de rebound is het alsnog raak. Nog voor rust kan SVSH door kansen van Dennis Kanters, Ruud Smits en Bram van Mierlo nog verder uitlopen maar er wordt niet meer gescoord.

Na rust moet SVSH even wakker worden wanneer Belfeldia gevaarlijk is. Een schot van Bert Smeets verdwijnt maar net over het doel. Hierna herpakt SVSH zich. Op het uur heeft wederom Ruud Smits een grote mogelijkheid welke hij over schiet. Enkele minuten schiet dezelfde Smits op aangeven van Lex Klaver wel raak. Op het moment dat het vuur wel uit de wedstrijd lijkt, verslapt SVSH. Door een wisseling in de defensie lijkt SVSH de controle even kwijt en in de counter weet Bert Smeets de 5-2 binnen te schieten. De doelpunten zijn hiermee nog niet voorbij gezien Dennis Kanters naast het aangeven er zelf ook nog èèn binnenschiet, zijn stift verdwijnt in de 78ste minuut in het net, 6-2. De controle is bij SVSH echter nog niet terug gezien zij in de laatste 10 minuten nog twee doelpunten cadeau doen. Door 2 doelpunten uit een corner weer Bert Smeets in de 81ste en 91ste minuut ondanks een nederlaag een zuivere hattrick te maken.

Hoewel SVSH een makkelijke middag beleefde doet de uitslag dat niet vermoeden, feit is dat het belangrijke punten opleverde. Komende zondag gaat SVSH op bezoek bij RKDSO uit Lomm. Belfeldia gaat op bezoek bij Kwiek Venlo.