Datum

1 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

VENLO/SOMEREN-HEIDE – Op zondag 24 november en zondag 1 december boekte SVSH twee opeenvolgende overwinningen. Eerst werd het lastige uitduel met vvVOS met 1-2 gewonnen. Vervolgens werd SVVH eenvoudig met 7-0 verslagen.

VENLO – Op bezoek bij vvVOS trok SVSH aan het langste eind. De Venlonaren, die vorig seizoen door puntenaftrek het kampioenschap mis liepen, begonnen sterk en maakte het SVSH lastig. Dit leidde in de 20ste minuut in de openingstreffer voor de thuisploeg toen Okan Karaca een corner binnen kopte. Hierna kwam ook SVSH beter in het spel en dit leidde ook tot kansen en goals. SVSH trof tweemaal doel maar beide poelpunten worden wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In de 28ste minuut is het alsnog raak wanneer Erwin Toonders een steekpass van Teun Verhees goed afrond, 1-1.

Na rust komt SVSH als de sterkere ploeg uit de kleedkamer maar is het VOS dat de eerste mogelijkheid krijgt. De Venlose spits komt oog in oog met doelman Smits welke knap red. Hierna krijgt Rick van Tulden de kans SVSH op voorsprong te schieten, de keeper red echter. In de 73ste minuut is het alsnog raak wanneer deze zelfde van Tulden een voorzet van Ruud Smits binnen kopt. In de resterende minuten krijgen Lex Klaver en de ingevallen Stefan Maas de mogelijkheid de score uit te breiden maar beide keren vinden zij de doelman op hun pad. In de 10(!) minuten blessuretijd dringt VV VOS nog wel aan maar weet het geen noemenswaardige kansen meer te creeren.

SOMEREN-HEIDE – Op 1 december trof SVSH de rode lantaarndrager, SVVH. SVSH was toch gebrand scherp te beginnen gezien het eerder tegen VVV’03 al punten liet liggen welke niet verwacht waren. SVSH stelde niet teleur en leidde binnen het kwartier met 3-0. Een zuivere hattrick van middenvelder Lex Klaver, hij trof doel in de 2de, 6de en 15de minuut. Nog voor rust werd de score opgevoerd naar
5-0 waarbij Wesley Maas raak schoot uit een voorzet en Bram Verhees raak kopte uit een corner.

Na rust was het spel van SVSH slordiger en stukken minder effectief, een vuiltje aan de lucht was er echter niet. Ondanks dat SVSH verschillende dikke kansen miste en Erwin Toonders een strafschop niet verzilverde wist SVSH toch nog verder uit te lopen. In de 57ste minuut schoot Dennis Kanters uit een vrije trap de 6-0 binnen en tikte Bram van Mierlo een voorzet van Rick van Tulden binnen.

Na enkele matige resultaten wint SVSH dus tweemaal op rij. Hopelijk is hiermee de weg naar boven ingezet. Aanstaande zondag 8 december treft SVSH op eigen sportpark RKSVN uit Neer. Op basis van puntverlies koploper in de 5de klasse D. Daar kan SVSH a.s. een stokje voor steken!