SVSH komt na rust te kort op bezoek bij SPV

Datum

29 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

VLIERDEN – Op bezoek bij SPV uit Vlierden, ging SVSH op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Zowel SPV als SVSH eindigde het afgelopen seizoen op de tweede plaats. Waar SVSH nog wel goed van start ging, wist het dit niet door te trekken. SPV trof kort na rust twee maal doel wat SVSH hierna niet meer kon herstellen. Een zure 2-0 nederlaag.

SVSH ging veel belovend van start en drukte SPV met de rug tegen de muur. SVSH hanteerde een hoog baltempo waar de Vlierdenaren duidelijk moeite mee hadden. In het eerste kwartier kreeg SVSH enkele opgelegde kansen om de score te openen, onder andere Erwin Toonders wist niet te scoren. Hierna kwam het duel meer in evenwicht en liet ook SPV zich zien. De eerste kans aan Vlierdense zijde is voor Leon Swinkels welke uit de draai hard over schiet. Op het half uur is het weer SVSH die een opgelegde kans krijgt voor de openingtreffer. Teun Verhees schiet echter naast. Tot de rust is het duel in balans en krijgen beide ploegen nog kleine mogelijkheden. De grootste hiervan is voor SVSH-speler Bram van Mierlo, zijn lob wordt gered door de doelman.

Na rust draait het duel snel om. SVSH slaagt er niet in het goede veldspel vast te houden en heeft moeite met fel spelende Vlierdenaren. De eerste aanval na rust is dan ook gelijk raak. Bram Rijnders plaats de bal in de lange hoek waarna doelman Smits kansloos is wanneer de bal van richting wordt veranderd. 2 minuten later staat de 2-0 op het scorebord. Een scrimmage voor het doel van SVSH wordt tot net buiten de 16 verwerkt waarna Leon Swinkels de bal genadeloos, via onderkant lat, in het doel rost. SVSH gaat hierna opzoek naar de aansluiting maar vindt de vorm van voor de rust niet meer terug. Kansen krijgen beide ploegen nog wel. In de 69ste minuut kan Ruud Smits uit de rebound uithalen maar hij vindt een Vlierdens been op zijn weg. Hierna krijgt de ingevallen Thijs van Lierop (SPV) nog een goede mogelijkheid welke knap wordt gered door Coen Smits. In de laatste 10 minuten hebben Mike van de Moosdijk en Wesley Maas nog goede mogelijkheden SVSH dichterbij te brengen maar gescoord wordt er helaas niet meer.

Na 2 duels is SVSH er nog niet ingeslaagd een duel winnend af te sluiten. Komende zondag krijgt het hier wederom de kans voor wanneer Kronenberg op bezoek komt.