Datum

8 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

SOMEREN-HEIDE – Net als vorig jaar stond in de tweede bekerronde de derby SVSH – SSE op het programma. Ook dit keer kwam SVSH als winnaar uit de bus.

SVSH ging sterk van start en gaf SSE door hoge druk weinig ruimte tot voetballen. SVSH liet de bal in een hoog tempo rondgaan en wist daarmee veelvuldig de vrije man te vinden. Het veldoverwicht betaalde zich in de 23ste minuut uit in de openingstreffer. Een goede pass van Dennis Kanters wordt door Bram van Mierlo achter doelman Joosten gekopt. Enkele minuten later heeft Rob Claessens de 2-0 op de voet wanneer hij alleen op doelman Joosten af kan, zijn schot verdwijnt echter naast het doel. Ook Dion Meeuws is dicht bij een treffer maar doelman Joosten keert de kopbal knap. Op slag van rust breidt SVSH de score alsnog uit wanneer wederom van Mierlo het eindstation is van de aanval. Claessens, met de rug naar het doel, legt af op de inlopende van Mierlo die de bal hard en laag binnen schuift.

Na rust eenzelfde spelbeeld waarna SVSH het duel in de 49ste minuut in het slot gooit. De diep gelopen Ruud Smits rond een steekpass van Dennis Kanters met een lage schuiver af, 3-0. Na de derde treffer komt het duel wat meer in evenwicht en blijven grote kansen even uit. Roel Smits, na rust aanvoerder van SSE, krijgt de kans op een eretreffer echter is het zijn broer Coen die knap red en de nul houdt voor SVSH. Beide ploegen krijgen nog enkele kleine mogelijkheden maar SVSH houdt eenvoudig stand.

Na een onnodig grote nederlaag tegen Mifano hersteld SVSH zich in de derby tegen SSE. Volgende week gaat SVSH om 11.00 uur op bezoek bij Someren 2.