Datum

22 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 22 april was koploper RKSV Liessel te gast in het zonovergoten someren-Heide van hekkensluiter SVSH. Op papier een formaliteit, maar praktijk wijst uit dat SVSH het iedere tegenstander lastig heeft gemaakt deze competitie, ook de top-3 ploegen. Het was niet onverwacht dat de bezoekers de boventoon voerden vanaf het eerste moment. SVSH had het zwaar met het zeer degelijke team van Liessel. SVSH begon zeker niet onverdienstelijk en Liessel was erg zoekende hoe ze het compacte blok te lijf moesten gaan. Tot pakweg 35 minuten. Door verandering in de organisatie van Liessel was SVSH de draad enigszins kwijt geraakt en ontstond er iets meer ruimte voor de gasten. Door deze ruimte kreeg Liessel de mogelijkheid om aan de linker kant ongestoord voor te zetten. De ellelange spits werd precies op het voorhoofd bediend nadat deze onvoldoende gestoord werd door zijn directe belager. De 0-1 was een feit. Enkele minuten later werd het gat geslagen naar een marge van 2 doelpunten nadat een corner in de 39ste minuut tot doelpunt werd gepromoveerd. Ook ditmaal was een  Liessels hoofd het gevaarlijkste wapen. SVSH wist nog bijna een tik uit te delen, maar een geniale bal op spits van Mierlo werd ternauwernood over geschoten.

Na rust pakte de thuisploeg het weer aardig op maar tot grote kansen kwam het niet. De doorslag in de wedstrijd kwam uiteindelijk in de 57ste minuut. Verdediger Schenk van SVSH zetten zijn sliding te laat in en raakte daardoor fors zijn tegenstander en kreeg direct de rode prent getoond. Met 10 tegen 11 was het een kwestie van uitspelen voor de koploper, die het verder wel gezegend vond in dit warme weer. Wel maakte ze in de 74ste minuut nog de 0-3 en zette daarmee de wedstrijd definitief opslot.