Datum

25 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 25 maart stond er een ware degradatiepot tussen Neerkandia en SVSH op het programma. Neerkandia, dat met 4 punten voorsprong op hekkensluiter SVSH momenteel kandidaat was voor de nacompetitie. SVSH wist dit seizoen pas één keer te winnen, daarom zou vandaag verliezen, met een gat van 7 punten verschil, een ramp zijn.

De wedstrijd begon in evenwicht, beide teams waren tot het bot gemotiveerd en aan arbeid geen gebrek. Wel deed het spel vermoeden dat het een 6de klasse duel was ipv 4deklasse. Waar andere weken aardig voetbal op de mat wordt gelegd was het vandaag een kwestie van "lange halen snel uit" waarna de uittrap van de doelman de bal weer naar de andere kant van het veld bezorgde. Het heuvelachtige landschap op het hoofdveld van sportpark De Moostdijk speelde daar ook een belangrijke rol in. Dit waren dan ook meteen de hoogte punten van de eerste 45 minuten.

In de 2de helft kon er met mondjes maat meer gevoetbald worden, voornamelijk doordar er van beide kanten grotere gaten ontstonden op het middenveld en werd de ruimte achter de verdediging beter benut. In de 58ste minuut was dan ook het eerste grote gevaar van Neerkant, maar na een goede redding van doelman Smits van SVSH bleef het 0-0.  Een minuut later kwam Neerkandia weer over de linker kant op. Een SVSH-verdediger hield de bal nog ter nauwenood binnen om een ingooi te verkomen, maar speelde daarmee de bal in de voeten van zijn tegenstander die vervolgens een voorzet gat en deze werd knap afgemaakt door de "10" van Neerkant, Daan Creemers. Een klein kwartiertje later was het de beurt aan SVSH. Leon van Heugten kwam 1 op 1 voor de goal van Neerkant maar bezweek onder de druk. 2 minuten later kreeg deze zelfde aanvaller een opgelegde kans om de gelijkmaker te maken, maar ook ditmaal bood de keeper redding. In de rebound was het weer niet raak nadat Wesley Maas de bal wilde plaatsen, maar tevergeefs. SVSH werd duidelijk sterker en kwam veel door tot de 16 van Neerkant. In de 80ste minuut was het dan ook raak na een goede corner van Lex Klaver. Klaver wist Erwin Toonders te vinden die raakkopte. De gastheren dachten alsnog met 3 punten te pronken maar een scrimmage in de slotminuut werd keurig gepareerd door de sterk keepende doelman van SVSH. De punten werden gedeeld, het gat van 4 punten blijft nog minimaal een week ongewijzigd.