Datum

11 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 11 maart was RKSVO uit Ospel te gast op sportpark de Plagge voor wedstrijd tegen SVSH. Laagvlieger SVSH heeft tot nu toe pas 4 punten weten te oogsten, waarvan drie in de voorgaande wedstrijd tegen de Ospelse middenmoter.

RKSVO begon beduidend scherper aan deze partij want in de 2de minuut was daar al de eerste kans na zwak verdedigen van SVSH. Echter, was het Ospelse vizier nog wat stoffig en verdween de bal voorlangs. In de 5de minuut was het weer de SVSH-achterhoede die piepte en kraakte, maar ditmaal was goalie Smits zeer attent. SVSH lijkt een zeer zware zondag tegemoet te gaan als dit niet snel veranderd.
Na tien minuten spelen waren de rollen omgedraaid. SVSH oogde solide, won haar duels en zette de gasten onder druk. In de 14de minuut was het Bram van Mierlo met een mooie Crosspas op naamgenoot Verhees, maar zijn schot stranden in de handen van de keeper. RKSVO wist niet goed met het spel van SVSH om te gaan en een minuut later was het Ruud Smits die een, twee, drie man uit wist te spelen, waarna hij met een overtreding in het strafschopgebied werd gevloerd. Specialist Lex Klaver nam plaats achter de bal en stelde niet teleur. SVSH ging vrolijk door met waar het mee bezig was en op momenten dat aanvaller Ruud Smits de bal in de voeten had, werd het publiek enthousiast, en terecht bleek, want in de 22ste minuut weer een goede actie van Smits over de linker zijde. Smits speelt weer twee tegenstanders de peel in en gaf een goede pass naar Mike van de Moosdijk. Van de Moosdijk wist de kans niet te verzilveren maar in de rebound was het Bram Verhees die zuiver afwerkte. De oranjestorm ging hierna weer iets liggen en het was geen toeval dat de slordigheden van de eerste 10 minuten ook weer terug kwamen. In de 43ste minuut ging het nog maar ten nauwe nood goed nadat de goalie van SVSH over de bal heen trapte. Echter wist de spits de bal niet in het net te krijgen. Op slag van rust was het alsnog raak voor RKSVO die de bal af wist te pakken nadat de "6" van SVSH in de fout ging en RKSVO over de linker zijde foutloos combineerde en uiteindelijk de spits wist te bedingen. Zo zochten beide teams de kleedkamer op met een 1-2 stand op het scorebord.

Na rust was SVSH weer even de draad kwijt. De beoogde tactiek om het Ospelse systeem onschadelijk te maken kwam minder goed uit de verf. De druk op de verdediging van de gastheren werd vanaf het begin opgevoerd, maar zonder succes. Na een uur voetballen leek de wedstrijd dood te bloeden. Beide teams wisten geen grote kansen meer te creëren en vooral SVSH zorgde ervoor dat er ook zo weinig mogelijk zou gaan gebeuren. Een kwartier voor tijd vond de oefenmeester van RKSVO het genoeg geweest en bracht aanvallende impulsen, die ook meteen effect leken te hebben. Want na enkele minuten werd deze invaller de diepte in gestuurd en deze wist de goalie van SVSH te verslaan, maar net voor de lijn was verdediger Dion Meeuws nog net op tijd  om deze bal tot corner te degraderen. SVSH bleef in de verdrukking en in de 86ste minuut werd dit te veel en wist RKSVO alsnog langszij te komen. SVSH werd wakker geschut, en zetten nog even aan voor de laatste 5 minuten. Ondanks dat het in de 2de helft niet veel tot voetballen toe kwam, werden er in de laatste 5 minuten nog 2 100% kansen gecreëerd, maar helaas misten respectievelijk Klaver en van de Moosdijk de 3-2. In de slotseconde van de wedstrijd kreeg SVSH nog een vrijetrap op de rand van de 16. SVSH bracht nog snel stormram Kamiel Kupczak, Klaver legde de bal neer en de muur stond waterpas. Spanning op en top, tot... tot ieders verbazing bedacht de scheidsrechter zich en floot voor het einde van de wedstrijd. Zo werden deze spannende pot alsnog afgesloten met een verdeling in de punten.