17 december 2017 14:15

Accommodatie

Onbekend

Zondag 17 December stond de kraker SV Lierop 1 – SVSH 1 voor op het programmaboekje gedrukt.
Een wedstrijd die bij beide partijen een extra motiverende trigger met zich meeneemt. SV Lierop heeft in de laatste wedstrijden tegen SVSH veel moeite gehad met de nieuwkomer in de 4de klasse, maar als we naar de ranglijst kijken, blijft de thuisploeg de favoriet.

De wedstrijd begon met een sterke fase van Lieropse kant. In de 7de minuut was het dan ook al bijna raak voor de spits van de thuisploeg, die vanaf 5 meter ongedekt mocht afwerken. Echter, werd de bal niet goed geraakt en de bal verdween achter het doel van goalie Smits.
Vanaf dat moment kwam SVSH beter in de wedstrijd, langzaam maar zeker kregen de bezoekers meer grip op het dynamische spel van Lierop. Echte kansen werden er nauwelijks meer gecreëerd. Waar Lierop het geluk zocht in de afstandschoten, probeerde SVSH het op de counter. Lang leek het erop dat we zouden gaan rusten met een 0-0 stand, maar 5 minuten voor de thee was het toch prijs voor SVSH. De doelman van Lierop nam de bal uit en speelde zijn centrale verdediger in. Deze werd direct onder druk gezet door de aanvallers van SVSH. De bal werd direct terug gespeeld op de doelman, deze had dit echter niet verwacht en de bal verdween op knullige wijze in de touwen.

Na de rust was het spelbeeld al snel duidelijk. SVSH hield vast aan haar spel. De bus werd geparkeerd en met enkele snelle spelers werd het gevaar gecreëerd. SV Lierop wist dat het aan de bak moest en vergrote de druk. In de 56ste minuut wist SV Lierop toch door te breken en de 1-1 binnen te schieten. Het spelbeeld bleef onveranderd. Toch was het SVSH die de twee grootste kansen had. Eenmaal een uitbraak van Leon van Heugten die de bal net naast het doel schoof. Daarna was het Bram van Mierlo die de bal knap op doel kopte, maar die bal werd erg goed gepakt door de doelman van de gastheren. Net als in de eerste helft leek de wedstrijd dood te bloeden, maar ook ditmaal werd het 5 minuten voor tijd toch nog bepaald. Ditmaal in het voordeel van Lierop. De thuisploeg kreeg op 30 meter afstand een vrijetrap. Na het nemen van deze vrijetrap, floot de scheidsrechter af. Het leek erop of de scheidsrechter er zelf van schrok en hij wist niet duidelijk te vertellen wat er mis zou zijn. Er volgde een nieuwe vrijetrap maar ditmaal op de rand van het strafschopgebied. SV Lierop probeerde het van de nieuwe positie nogmaals en ditmaal was het prijs. Met een 2-1 stand floot de scheidsrechter dan ook af. Een bittere pil voor SVSH die zich bestolen voelde door de arbitrage. Zeker omdat, gezien de kansen, een puntendeling meer op zijn plaats was geweest.