Vroege achterstand doet SVSH1 tegen ONDO de das om.

Datum

29 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 29 oktober was het Heusdense ONDO te gast op sportpark De Plagge te Someren-Heide. In het verleden was SVSH vaak een lastige tergenstander voor de club uit Asten-Heusden. Ondanks dat SVSH doorgaans de underdog is, wist het de laatste ontmoeting te winnen met 1-0.

Beide teams wisten wat ze konden verwachten.  De wedstrijd begon van beide kanten met goed voetbal. Echter ONDO wist dit heel snel om te zetten in een doelpunten. In de 5de minuut werd de rechtsbuiten van ONDO de diepte in gestuurd. SVSH-verdediger van de Kruijs liet zich daar te gemakkelijk aftroeven en ook doelman Smits kon niet voorkomen dat het al 0-1 was in de 5de minuut . Een slechte start maar er was nog niets gespeeld met nog 85 minuten te gaan.  Echter in de 7de minuut werd de 0-1 gekopiëerd. Weer zag de Heise verdediging, die bekend staat als solide, er niet goed uit en ONDO wist opnieuw te scoren.

Net als tijdens de wedstrijd tegen Neerkandia stond SVSH ook nu al binnen 10 minuten op een 0-2 achterstand.  Wat het thuispubliek nog hoop gaf is dat SVSH de week ervoor heeft laten zien dat het ook nog terug kan komen. Tegen Neerkandia 1 stond na 90 minuten een 2-2 op het bord. Toch was deze valse start weer een flinke domper.

SVSH speelden niet eens zo slecht. Het crëerde zelf ook zijn kansen en na de 0-2 was ook de verdediging zoals we zijn gewend. Top voetbal was het zeker niet. Vooral op het middenveld en op de flanken werden veel duels gewonnen door de bezoekers, die simpelweg feller en attenter waren. SVSH dacht na ruim een half uur voetballen al een aansluitingstreffer te kunnen maken nadat Wesley Maas een op een op de doelman van ONDO afstormde. Helaas zag de thuisploeg deze bal naast het doel verdwijnen. Met een 0-2 zochten beide teams de kleedlokalen op.

In de tweede helft was het SVSH wat de wedstrijd domineerde. Net als vorige week tegen Neerkandia spatte de energie er vanaf. De woorden van trainer Custers lijken opnieuw een positieve snaar te raken bij zijn ploeg die opeens op elk vlak domineerde. Binnen enkele minuten was het dan ook 1-2 nadat Lex Klaver opstoof en het via de rechterzijde maar eens probeerde. Ook daarna kwamen kansen. In de 52ste minuut was het opnieuw Klaver met de inzet, maar deze mogelijkheid spatte op de paal uiteen. Na ruim een uur spelen werd SVSH weer gevaarlijk, ditmaal uit een corner. De bal kon niet goed weggewerkt worden en na een scrimmage voor het doel van ONDO was het verdediger Breukers die de bal naast het doel schoot. Met nog ruim 10 minuten op de klok verhoogde SVSH de druk nog een beetje en er werden verdedigers naar voren geschoven.

Ook in de slotminuten van de wedstrijd was het SVSH dat de baas was over de wedstrijd. Invaller van Heugten kreeg een grote kans maar hij vond de doelman van ONDO op zijn weg, die zijn team op bijzonder knappe wijze de 3-punten bezorgden.

Met een 1-2 nederlaag doet SVSH zichzelf uiteindelijk opnieuw tekort.