22 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 22 Oktober, een frisse, regenachtige, typische herftzondag op sportpark de Plagge waar SVSH het in "De Tomassen Arena" opnam tegen directe concurrent Neerkandia. Neerkandia is voor SVSH een oude bekende en deed het onder hoofdtrainer Heijmans de laatste jaren erg goed op de Plagge. Op voorhand leken de partijen gelijkwaardig aan elkaar te zijn. Na een natuurlijke sproeibeurt werd het veld betreden voor de aftrap.

SVSH was duidelijk nog niet wakker, want in de 4de minuut kwam Neerkandia al gevaarlijk voor de goal. Een voorzet vanaf de rechterkant bereikte de spits echter liet zijn schoeisel hem in de steek en gleed uit over het drassige veld. Verdediger Breukers had daardoor de bal voor het wegschieten.  Door een handsbal wist de spits echter de bal opnieuw te bemachtigen en hij schoot vanaf enkele meters binnen. Tot verbazing van iedereen keurde de scheidsrechter deze goal goed. Met nog 86 minuten te gaan, was er nog alle tijd om deze achterstand te herstellen. Echter het omgekeerde gebeurde. In de 7de minuut was het een strakke bal op de spits van de bezoekers, deze liet de bal vallen op een inkomende middevelder, die vervolgens fijloos afronden. 0-2, 7de minuut. Een afstraffing leek de oranjemannen boven het hoofd te hangen. Maar hoewel er al 0-2 op het scorebord stond, deed SVSH niet onder voor haar tegenstander.

SVSH kreeg in de 34ste minuut nog een grote kans. Spits Toonders kon 1 op 1 op de doelman van Neerkandia af maar had te veel tijd nodig en daardoor kon de verdediger zijn eerder gemaakte fout herstellen.

In de rust zijn er harde woorden gevallen bij de thuisploeg. Trainer Custers drukte zijn mannen met de neus op de feiten en wilde meer druk naar voren zetten. Dit gebeurde in de tweede helft overduidelijk. Twee verdedigers bleven in het kleedlokaal achter. Neerkandia wist geen raad met deze omzetting en het was nu SVSH die het spel mocht bepalen en plots wel wist hoe het verzorgd en fel voetbal op de mat moest leggen. Dit leide dan ook tot grote kansen. Het was loon na werken toen in de 57ste minuut Mike van de Moosdijk over de linkerkant buitenom ging en een voorzet op Wesley Maas gaf, die de bal keurig binnen schoot. Neerkandia had in de eerste helft maar 3 minuten nodig om zijn tweede te maken, en SVSH liet in de tweede helft zien dat zij dit ook konden. Want in de 60ste minuut was het Ruud Smits die een schot loste van afstand. De 2-2 was een feit en de wedstrijd kon weer alle kanten op.
SVSH was in goede doen en bleef daardoor met de zelfde risico's achterin voetballen. Vanaf de 75ste minuut werd het duidelijk dat de speelwijze van SVSH erg veel energie kosten. Neerkandia wist daardoor nog enkele keren dicht op de 16 meter te komen maar telkens was de laatste pass of aanname niet zorgvuldig.
In de laatste fase hanteerde beide partijen de lange bal om nog snel een kans te creëren en misschien nog met de 3-punten richting de douches te gaan. Beide faalde hierin en de punten werden verdeeld. Voor beide ploegen was dit het eerste punt van het seizoen.

Komende zondag is Ondo uit Heusden te gast op de Plagge. Dit beloofd weer een spektakel te worden, dat blijkt wel uit de voorgaande wedstrijden die SVSH tegen de Heusdense ploeg speelden.