Datum

8 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 8 oktober kreeg SVSH de kans om haar eerste competitiepunten te pakken. Ditmaal thuis tegen SJVV. SVSH starten net als in de vorige thuiswedstrijd goed. Tot grote kansen wisten de oranje-zwarten het echter nog niet te schoppen. In de 15de minuut van de wedstrijd kwam SVSH-spits van Heugten vervelend in botsing met zijn tegenstander, met een harde klap op zijn hoofd tot gevolg. Na enkele minuten van behandeling werd van Heugten dan ook gewisseld door zijn kwetsuur. SVSH was duidelijk aangeslagen van dit moment en was het spel volledig beister. SJVV kwam vaker tot aan de rand van het strafschopgebied van goalie Coen Smits. Die wist zijn doel tot aan de 25ste minuut schoon te houden maar toen scoorden SJVV 0-1. Na deze goal bleef het spel ongewijzigd. SJVV bleef de controle houden maar SVSH was zeker niet kansloos, sterker nog, SVSH kreeg uiteindelijk de grootste kans, toen aanvaller van Mierlo door de defensie van de bezoekers brak en 1 op 1 op de goal af ging. De doelman kwam goed uit waardoor van Mierlo de kans op de 1-1 ontglipte. Enkele minuten later kwam er een voorzet van SJVV die niet goed werd weggewerkt door de SVSH defensie. Toch hield Mike van de Moosdijk de bal nog uit het doel. Met een tegenstander in zijn rug was het gevaar nog niet geweken. In een duel gleed van de Moosdijk uit waardoor de aanvaller de bal gemakkelijk in opendoel wist te tikken. Met 0-2 naar de thee.

Na de rust wist SVSH weer enigszins de controle terug te krijgen zoals het in de eerste minuten ook deed. Met nog 45 minuten op de klok was alles nog mogelijk. Echter in 66ste minuut kwam SJVV via de rechterzijde op en gaf de bal strak voor. Bij de tweede paal ging Dion Meeuws in de fout waardoor zijn directe tegenstander de bal binnen kon schieten. Na deze goal zakte de moed de SVSH'ers in de schoenen. Tot overmaat van ramp kreeg SJVV 5 minuten later ook nog een penalty waarmee de 0-4 een koud kunstje was. Zo gemakkelijk als de 0-4, zo gemakkelijk was ook de 0-5. In krap 3 minuten kreeg SVSH een wel erg dikke jas. Om de eer van de kersverse 4de klasser te redden kwam Bram van Mierlo in de 75ste minuut nog voor de goal van SJVV. Van Mierlo hield keurig het overzicht en bediende Rick van Tulden die de bal nog maar binnen hoefde te tikken. Helaas was de wedstrijd op dat moment al zo goed als gespeeld. Mocht er nog een positieve supporter op sportpark de Plaggen rondlopen die meende dat SVSH hier nog één punt kon meepakken, dan was tien minuten voor tijd ook voor hem het doek gevallen nadat SJVV de 1-6 op het scorenbord noteerde.

Met deze enigszins geflatteerde nederlaag moet SVSH haar zoektocht naar de eerste 4de klasse punten voort gaan zetten. Volgende week is SVSH te gast in Mierlo, hopelijk tot dan!