Facebook Toestaan Niet toestaan

20 minuten stronken genoeg voor de overwinning

SVSH 1 (zon)

4 - 2

Neerkandia 1 (zon)

15'
Max Verstappen (afstandschot)
65'
Assist: Stefan Maas
Wesley Maas (kopbal)
70'
Assist: Ruud Smits
71'
Auto's (afstandschot)
Stefan Maas (intikker)
72'
80'

tel. 0493-492988

SVSH heeft afgelopen zondag met 4-2 gewonnen van Neerkandia. Als vanouds had SVSH even tijd nodig om wakker te worden, maar na 65 minuten viel eindelijk alles op z'n plaats. SVSH laat zien dat het haar rug kan rechten en zelfs in wedstrijden waarin goed voetbal niet altijd aanwezig was, toch de overwinning kan binnen halen.

SVSH begon met dezelfde 11 namen als aan de wedstrijd van vorige week in Meijel. Waar het vorige week in de eerste helft voortvarend verliep, was dit nu helaas niet zo. Ondanks dat er geen duidelijk speloverwicht was voor een van beide ploegen, was het Neerkandia die voor het eerst doel trof. Terwijl alle tweede ballen op de 16 altijd keurig werden opgepakt door SVSH, waren de mannen van Roijakkers dit keer te laat. Een van richting veranderd schot viel pardoes achter keeper Smits. Na deze goal had SVSH een paar kleine mogelijkheden, maar grote kansen bleven uit.

In de tweede helft veranderde er op het begin niet veel aan het spelbeeld, maar hier kwam gelukkig verandering in. Na goed doorkoppen was het Warmerdam die 1 op 1 met de keeper kwam en de bal tegen de touwen wist te schieten. Amper een paar minuten later was het Smits met een afgemeten voorzet Op W. Maas die de bal vakkundig binnen kopte. Binnen een paar minuten had SVSH het omgedraaid, maar helaas niet voor lang. Wederom wist Neerkandia met een van richting veranderd schot onze keeper te verassen. Lang heeft SVSH echter niet tegen een gelijkspel gekeken, want de 3-2 viel direct na de gelijkmaker. Smits stuurde S. Maas (snurk) met een goede sjenkbal weg. Waar de keeper van de tegenpartij duidelijk niet wakker was en had moeten uitkomen, was het S. Maas die wel uitgeslapen was en met een sliding de bal binnen wist te schieten. Even later maakte wederom S. Maas einde aan alle onzekerheid door de 4-2 binnen te schieten.

Met deze overwinning neemt SVSH afstand van de nummers 4 en 5 en heeft het de periode in handbereik. Als SVSH volgende week wint bij koploper RKSVO legt het beslag op de periodetitel en de koppositie. Genoeg reden om te komen kijken volgende week in Ospel.