Datum

24 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een goede voorbereiding begon op zondag 24 september de eerste speelronde van de competitie. Promovendus SVSH mag zich dan al enkele maanden 4de klasser noemen, maar vandaag begon het allemaal dan toch echt. De mannen uit Someren-Heide mochten de spits afbijten tegen Bruheze 1, een elftal dat de promotie naar de 3de klasse misliep afgelopen seizoen. Een tegenstander van formaat dus. Dit betekent echter niet dat de wedstrijd op papier afgedaan kan worden. SVSH heeft in haar laatste wedstrijden laten zien dat een erg stugge ploeg is, en bovenal sterk is als de opponent de bal in de ploeg heeft.

Al vanaf de eerste minuut lieten de nieuwelingen van deze 4de klasse dan ook zien dat het een zware middag zou gaan worden voor de Helmondse gasten. De ploeg van trainer Teun Custers gaf nauwlijk iets weg en wist ook nog enkele kansen te creëren. De grootste kans van de eerste helft was dan ook voor SVSH nadat Leon van Heugten vrij werd gespeeld. Een 1 tegen 1 kans volgde, maar deze werd niet verzilverd door de ervaren spits. Verder bleef het erg rustig in de 16-meter gebieden van beide goalies.

De rust gaf de Helmondse coach de kans om zijn team duidelijk te maken dat, als het dit jaar alsnog naar de 3de klasse wil promoveren, er toch echt een spreekwoordelijk tandje bij moet worden gezet.
Dit was dan ook te zien aan de start van de 2de helft. De grip die SVSH de eerste helft had was ver te zoeken. Toen de verdediging van SVSH een moment niet goed stond werk een spits vrij voor de keeper gezet en deze ronde feilloos af. 0-1. SVSH bleek niet te leren van dit voorval en 10 minuten later, in de 62ste minuut werd de eerste goal gemakkelijk gekopieerd.
Trainer Custers zag dat zijn ploeg meer aanvallende inpulsen nodig had en stuurde vlot na elkaar respectievelijk Erwin Toonder en Bram van Mierlo de grasmat op. Dit was een impuls die het team nodig bleek te hebben. Want na enkele minuten was het spits Toonders al die een grote kans creëerde, maar deze kwam terug van de paal. Daar stond Chris Schenk klaar om van afstand nogmaals te schieten, maar deze poging miste richting. SVSH bloeide op en had weer het betere van het spel. In de 81ste minuut kwam ook van Mierlo vrij voor het doel, maar miste rakelings. Het was dan ook loon na werken toen twee minuten later de sterk spelende Rick van Tulden vrij werd gespeeld. Van Tulden bleef koel en ronde keurig af. De 1-2 was een feit. Wat kan dit nog worden? Nog een kleine 10 minuten op de klok. SVSH leek in de 88ste minuut te pakken waar het recht op had nadat Toonders vanaf de linker kans de val op doel schoot. Echter ketste deze af op de lat. De 1-2 stand bleef ongewijzigd.

SVSH doet zichzelf te kort, maar heeft laten zien dat het zeker klaar is voor de 4de klasse!