Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 25

Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

SVSH heeft in haar tweede bekerwedstrijd overtuigend gewonnen van 3de klasser ONDO uit Heusden. De gasten van de derde klasse hadden geen antwoord op het voetbalspel van de 4de klasser, dat geheel naar verwachting de wedstrijd won. Op een zondag waar de zon zorgde voor een langzame wedstrijd wisten de mannen van Roijakkers toch 3 keer te scoren.

SVSH begon prima aan de wedstrijd en wist in de eerste 20 minuten een paar spelprikjes uit te delen. Het duurde echter een minuut of 20 voordat de eerste goal viel. Het was Stefan Maas die na 20 minuten vanaf de middenstip was aangekomen op de 16 van Ondo en met een afstandschot de keeper wist te verschalken. Even later hadden de gastheren de kans op de gelijkmaker, maar keeper Smits liet zien dat hij uitstekend kan presteren onder de brandende zon. Vlak voor rust werd van Goch neergehaald in de 16, waarna de goedfluitende arbiter resoluut naar de middenstip wees. Voordat de penalty werd genomen, wist eigenlijk iedereen dat het 2-0 zou worden, aangezien penaltys tegen ONDO eigenlijk altijd goed gaan. Het was Kanters die ditmaal de keeper liet graaien met een fraaie panenka.

Na de rust werd er steeds minder gevoetbald door beide ploegen. Het weer was de grootste tegenstander voor zowel SVSH als ONDO. De wedstrijd leek op een 2-0 overwinning af te streven voor SVSH, maar vlak voor tijd kwam daar dan toch de aansluitingstreffer. De ingevallen spits van ONDO wist van den Tillaar en Smits te verslaan en bracht 1 hele minuut de spanning terug in de wedstrijd. Gelukkig kreeg SVSH even later een penalty nadat Maas werd neergehaald in de 16. Deze strafschop werd goed binnen geschoten door debutant Jort van den Tillaar. Van den Tillaar was door het dolle heen en beloofde dat hij de eerst volgende uitwedstrijd van het eerste zou trakteren op 6 pitchers bier. Dankjewel Jort! Het enige minpunt van de wedstrijd had te maken met het speelveld. De middencirkel heeft flink geleden gisteren, doordat Stefan Maas hier voortdurend rondjes in bleef wandelen.

Komende zondagt speelt SVSH haar derde bekerwedstrijd tegen NWC 2 in asten om 12:00. Als er wordt gewonnen van NWC is de kans aanwezig dat we actief blijven in de beker, maar daarvoor zijn we afhankelijk van de uitslagen op het andere veld. We hopen jullie dan ook allemaal weer te zien komende zondag in Asten!