3e klasse/4e klasse Q) HPK 4H – Winnaar F

Aalstweg 7
5401ZR
UDEN
tel. 06-46038651

SVSH heeft de finale van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse gerealiseerd na een overtuigende 0-5 zege op FC de Rakt uit Uden. De mannen uit Uden waren niet opgewassen tegen het snelle voetbalspel en kregen kans op kans tegen waarvan er 5 werden verwezelijkt. Waar SVSH op het eind van de competitie nog in een vormdip verkeerde, zitten ze nu weer in een geweldige flow.

Op het ontzettende hete kunstgrasveld in Uden begonnen de mannen van Roijakkers nog aftastend. Net als vorige week moesten de mannen even kijken wat er in de kuip zat bij de tegenstander om hier een goed strijdplan tegenover te zetten. Na 15 minuten spelen kwam SVSH beter in de wedstrijd en dit resulteerde ook in de eerste kans voor Van Mierlo die helaas rakelings naast ging. 10 minuten later was het alsnog raak. Na een goede voorzet van Maas was het Bram 'B' van Mierlo met een 'zlatan' achtige volley volop in de haak. Hierop volgde direct de eerste drinkpauze van de wedstrijd. Na deze goal kwam SVSH steeds beter in de wedstrijd, had het steeds meer balbezit en kwamen de kansen vanzelf. Met name van Tulden had veel vrijheid op het middelveld waardoor SVSH vrij kon voetballen. 10 minuten na de openingstreffer ontving Stefan 'muggenverdelger' Maas de bal, speelde hij zichzelf vrij en krulde hij de bal mooi in de verre hoek. Maas had het een aantal minuten flink op z'n heupen, want even later kon hij zijn tweede van de wedstrijd maken. Waar de keeper in eerste instantie de bal parreerde, was hij bij de tweede bal kansloos. Het slotakkoord van de eerste helft was voor zijn collega aanvaller. SVSH was goed aan het combineren in de 16 van de tegestaner en W. Maas had de spelers voor het uitkiezen. De bal kwam uiteindelijk weer bij Bram 'B' van Mierlo terecht die de bal achter het standbeen onderkant lat binnen schoot.

Na de rust veranderde er weinig in het spelbeeld. Op het begin kwamen de mannen van de Rakt nog vol goede moed onze helft binnengelopen, maar al snel was het duidelijk dat er maar een ploeg wilde voetballen en dat waren de mannen uit de Hei. De laatste goal van de middag was voor Tijn 'free cab drives' van den Tillaar. Na een piekfijne voorzet van Van de Moosdijk, kon Van den Tillaar vrij inkoppen. De voorsprong had nog vele malen groter kunnen zijn, maar kansen van Van Mierlo en Maas werden vakkundig gestopt door de keeper, en Klaver was ongelukkig door het raken van het aluminium. Na de wedstrijd was er volop gezelligheid in de bus en op de kermis. Erwin was dronken.

Volgende week staat de allesbepaalende finale op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark in Lierop om 14:30 tegen SV Ondo uit Heusden. Wederom kunnen we dit niet alleen, maar hebben we alle supporters nodig om deze wedstrijd weer over de streep te trekken. Zorg dat je erbij bent, want dit wil je niet missen. Tot zondag!