Lingsforterweg 49 51
5944BB
ARCEN
tel. 077-4732652

Na een minder goed einde van het reguliere seizoen heeft SVSH zich uitstekend herpakt in de eerste nacompetitie wedstrijd voor promotie naar de derde klasse. De mannen van Roijakkers speelde in het altijd mooie Arcen tegen DEV-Arcen  en boekte hier een verdiende 0-1 overwinning. Dankzij deze overwinning plaatst SVSH zich voor de halve finale van de nacompetitie tegen FC de Rakt.

Onder luid gezang van Joost Br Gou Kr liepen de oranjehemden het veld op voor de eerste nacompetitiewedstrijd tegen de mannen uit Arcen. SVSH begon goed aan de wedstrijd met ontzettend veel inzet en met vlagen mooi voetbal maar liep al snel tegen de eerste domper aan. Van de Velden moest het strijdtoneel na een minuut of 10 al verlaten. Enkele minuten later was van Mierlo dicht bij de openingstreffer. Helaas voor iedereen met een oranje-zwart hart, tikte de keeper de bal net over de lat heen. De gastheren kwamen even later ook dicht in de buurt van de openingstreffer, echter de inzet werd vakkundig van de lijn gehaald. Her en der volgden er wat speldenprikjes vanuit beide ploegen, maar grote kansen bleven uit. Desondanks, was het een vermakelijke eerste helft voor de supporters.

Na de rust veranderde er weinig in het spelbeeld. Het voetbal golfde heen en weer, maar echt grote kansen bleven uit. Uiteindelijk viel dan toch de 0-1 voor de mannen uit de hei. Vanuit een corner wist Tijn 'free-cab-drives' Van den Tillaar via het heufd van een tegenstander de bal binnen te koppen. Waar sommige al overtuigd waren van de overwinning was het Van den Tillaar zelf die kwam met een van zijn bekende leuzen: ''De reis is nog niet ten einde als men kerk en toren herkent'' (Van den Tillaar, 2023). Iedereen beaamde zijn woorden en bleef passie en strijd leveren. SVSH probeerde te voetballen en hield het hoofd koel, wat niet kon worden gezegd over de gastheren. De ene na de andere kaart viel met als resultaat een rode prent voor de aanvaller van Arcen. Ook vanuit de zijkant werden de spelers van SVSH belaagd met een aantal onchristelijke uitspraken. In de laatste 20 minuten werd er weinig meer gevoetbald en vooral veel verdedigd en had van Gogh nog een kans om de wedstrijd op slot te doen, maar zijn kans ging rakelings naast. Desalnietemin, sleepte SVSH de overwinning vakkundig over de streep en was de eerste overwinning in de nacompetitie een feit.

Volgende week speelt SVSH een uitwedstrijd tegen FC de Rakt uit Uden. Dit kunnen we natuurlijk niet alleen, want zondag is weer duidelijk geworden dat de 11 mannen op het veld niet kunnen zonder de trouwe aanhang uit de hei. We hopen jullie dan ook weer te zien komende zondag in Uden. Tot dan!