Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

SVSH heeft haar eerste wedstrijd van de tweede periode winnend afgesloten. In een niet al te beste wedstrijd wisten de mannen van Roijakkers de drie punten in Someren-Heide te houden dankzij een mooie goal van Stefan Maas die weer eens op goal schoot sinds 13 november . Na deze zwaarbevochte overwinnig staat SVSH samen met RKSVM op een mooie tweede plaats. De overwinning was niet de enige reden voor een feestje, aangezien onze gezagvoerder Niels Roijakkers na de wedstrijd liet weten dat hij ook volgend seizoen hoofdtrainer blijft van SVSH om hiermee het 'gipse jubileum' te realiseren (bron: onzetaal.nl, 2022).

Na de nederlaag tegen SV Budel waren de mannen in oranje gebrand om ervoor te zorgen dat de ongeslagen thuisstatus in stand bleef. SVSH begon dan ook goed aan de wedstrijd met redelijk voetbal, veel balbezit maar zonder grote kansen. Het was echter Neerkandia dat gevaarlijk was via de counter. Vooral in het tweede deel van de eerste helft zorgde onnodig balverlies voor grote tegenkansen die tot opluchting niet tot een goal leidde.

In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. SVSH had ontzettend veel de bal, voetbalde iets beter dan de eerste helft, maar Neerkandia bleef gevaarlijk via de counter. Uiteindelijk viel dan toch de 1-0 voor SVSH. Na een goede diepte bal van Warmerdam, was het Stefan 'supersonic' Maas die de bal vakkundig over de keeper schoot. Na de 1-0 werd er minder gevoetbald, en werd er door beide ploegen vooral de lange bal gehanteerd. Wesley had echter nog een kans om de 2-0 binnen te tikken, maar zijn inzet belandde helaas in de tuin van Joost 'br fr, br gou kr, br b, fr sp' van de Kerkhof. Neerkandia kreeg nog een aantal kleine kansjes, maar deze werden niet omgezet in goals waardoor SVSH de drie punten in de hei kon houden.

Dankzij deze overwinning is SVSH goed begonnen aan de tweede periode en kan het vol moed zich voorbereiden op de wedstrijd tegen ONDO van volgende week. Het tweede speelde de topper tegen de nummer één en moest genoegen nemen met een gelijk spel. Het is inmiddels duidelijk dat SVSH niet zonder haar trouwe supporters kan, aangezien alle thuiswedstrijden tot dusver zijn gewonnen en we hopen daarom dat ze volgende week met grote aantallen zullen afreizen naar Heusden. Tot dan!