Laatste wedstrijd van het jaar wordt gewonnen! - Sport vereniging Someren-Heide

Laatste wedstrijd van het jaar wordt gewonnen!

SVSH 1 (zon)

3 - 1

DESM 1 (zon)

Lex Klaver (penalty)
30'
Assist: Stefan Maas
40'
DESM (afstandschot)
Chris Schenk (schot)
55'
Assist: Wesley Maas
65'
Assist: Lex Klaver

Competitie

4e klasse E

Datum

11 december 2022 14:00

Scheidsrechter

R. Rutten

Accommodatie

Sportpark De Plagge
Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

Sportpark 'de plagge' was afgelopen zondag weer een spookhuis voor de bezoekers uit Weert. De rode lantaarndrager van de competitie kwam naar Someren-Heide wetend dat er nog niemand dit seizoen was die punten mee naar huis heeft genomen vanuit 'de plagge'. In een niet al te beste wedstrijd was het weer SVSH dat de overwinning over de streep trok dankzij doelpunten van Lex Klaver, Chris Schenk en Stefan Maas. Dankzij deze overwinning heeft SVSH haar tweede plek verstevigd.

Op een koude zondagmiddag speelde SVSH haar laatste wedstrijd dit jaar tegen DESM uit Weert. Tegen de nummer laatst moest er gewonnen worden, wisten ook de mannen van Roijakkers en daarom was iedereen fris en fruitig bij de aanvang van de wedstrijd, met name Patrick (aangezien hij een aantal uur meer had geslapen dan menig ander speler). De eerste helft werd gekenmerkt door slecht voetbal, slordig balverlies en onzorgvuldigheid in het voetbalspel. De eerste echte goede aanval zorgde direct voor veel gevaar. Stefan Maas werd weggesjenkt en werd vervolgens neergehaald door de keeper. Waar de arbiter misschien wel een rode kaart had moeten geven, bleef het alleen bij een strafschop. Lex 'de machine' Klaver ging achter de bal staan, maar hij had iets te veel gekeken naar zijn voorbeelden Van Dijk, Berghuis en Kanters. De strafschop werd in eerste instantie gekeerd, maar Klaver schoot de rebound er gelukkig wel in om zo zijn team op een 1-0 voorsprong te zetten. Na deze goal was het echter DESM dat beter in de wedstrijd kwam met als gevolg de 1-1 van DESM. Een voorzet viel pardoes over keeper Smits heen. 

In de rust probeerde Roijakkers nog een keer zijn team op scherp te zetten met als gevolg dat er de tweede helft beter werd gevoetbald. Na 10 minuten in de tweede helft zorgde een flitsende aanval voor de 2-1. Via Wesley Maas belandde de bal bij 'poortenmaker' Chris Schenk. Waar iedereen dacht dat Schenk de bal in het dak van de goal zou schieten, bleef Schenk rustig en schoot de bal rustig in de hoek. Een kwartier later was het Stefan 'supersonic' Maas die na een dieptebal de keeper wist te omspelen en de 3-1 wist te maken. DESM kreeg hierna nog een aantal kansen op de aansluitingstreffer, maar deze werden niet verzilverd door de gasten uit Weert. 

De laatste wedstrijd van het jaar is gespeeld en met 25 punten uit elf wedstrijden mag SVSH tevreden zijn over de eerste seizoenshelft. Na de winterstop wordt de competitie weer hervat en gaan de mannen van Roijakkers er alles aandoen om zoveel mogelijk punten te pakken. Op 5 februari speelt SVSH tegen Lierop, tot dan!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!