Bennenbroekstraat 65
5712BL
SOMEREN
tel. 0493-491986

SVSH heeft haar eerste uitoverwinning van het seizoen geboekt. In een beladen derby tegen SSE uit Someren-Eind waren vooral de neutrale supporters en SVSH de winnaar. Een wedstrijd met vuurwerk, familieruzies, mooie goals en spreekkoren van het publiek over en weer zorgde voor een prachtige zondag op sportpark de HEIkampen, waar SVSH met 2-3 won. Deze prachtwedstrijd had natuurlijk meerdere primeurs, maar de meest opvallende was dat Tijn van den Tillaar voor het eerst in een wedstrijd waar hij 90 minuten heeft gespeeld niet betrokken was bij een doelpunt. Hij vond het duidelijk niet erg want in de kleedkamer sprak hij de volgende woorden: ''Niet doet mij meer erbarmen in mijnen wederspoed''.

De harde kern van SSE hadden de dag voor de derby de spelers van SVSH extra motivatie gegeven om vol de strijd aan te gaan en er alles aan te doen om de drie punten mee naar Someren-Heide te nemen. Waar SVSH het normaal gesproken moet hebben van verzorgd voetbal, was het duidelijk dat de spanning van de derby invloed had op het veldspel. De eerste 25 minuten hadden beide ploegen dan ook weinig kansen. Na ongeveer 25 minuten was het de thuisploeg die als eerste doel trof. De buitenspeler werd even over het hoofd gezien en hij krulde de bal mooi in de bovenhoek. Als reactie hierop gaf SVSH extra gas en dit resulteerde in een paar grote kansen. Helaas werden deze kansen niet omgetoverd tot goals door de spitsen van de hei en daarom ging het met een achterstand de rust in.

Na de rust werd het voetbal van de oranjehemden beter en hadden de mannen van SVSH een duidelijk veldoverwicht. Scoren werd er echter nog niet gedaan. Na een schot van Warmerdam kon Kanters de rebound helaas niet binnen schieten. Roijakkers zag langs de lijn dat er nieuw bloed in het veld moest komen, mede omdat van den Tillaar een groot deel van zijn bloed al was verloren in de eerste helft. De wissels van SVSH zorgde al vrij snel voor de gelijkmaker. Na een goede sjenkbal (steekbal) van Maas, kon Klaver een schot lossen op goal. Waar de keeper in eerste instantie de bal wist de parreren, was de zojuist ingevallen Tom 'de minutenman' van Zoggel er als de kippen bij om met zijn eerste balcontact de bal binnen te schieten. Amper 5 minuten later waren het dezelfde namen die SVSH op een voorsprong zette. Maas ontving de bal van Klaver om deze vervolgens goed voor de geven op 'de minutenman' die met zijn tweede balcontact zijn tweede goal wist te maken. Alles leek erop dat SVSH de drie punten binnen had, maar vlak voor tijd kwam SSE voor het eerst in de tweede helft in de 16 en schoot de gelijkmaker binnen. Ontlading op sportpark de Heikampen waar SSE dacht een onverdiend punt te kunnen krijgen. De drie punten gingen toch echt mee naar Someren-Heide. Amper een minuut later werd een afgeslagen bal ineens voorgegeven door van de Moosdijk op het hoofd van Lex 'de machine' Klaver die de bal met gevoel in de verre hoek kopte. Een enorme ontlading vond plaats op sportpark de HEIkampen, waar zelfs Chris Schenk voor het eerst in zijn leven een sprint trok om met de rest van het team de overwinning te vieren en Peter Verhees de tranen uit zijn ogen moest vegen. De monden van de spelers en supporters van SSE waren gesnoerd en SVSH heeft de drie punten verdiend mee naar huis genomen.

Na deze prachtige overwinning staat SVSH op een stabiele derde plek. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de buren uit Maarheeze op het programma. Hopelijk zien we dan net zo veel supporters als afgelopen zondag. Tot dan!