Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

In haar eerste wedstrijd in de vierde klasse sinds 1947 dagen heeft SVSH de eerste drie punten binnen gehaald. Waar twee weken geleden de punten in de bekerwedstrijd nog verdeeld werden tussen SV Lierop en SVSH, trokken de mannen van Roijakkers nu wel aan het langste eind. In een harde wedstrijd werd er overtuigend met 4-2 gewonnen. Op de overwinnen na was het ook trainer Roijakkers met een persoonlijk primeur aangezien het voor hem zijn eerste overwinning in de vierde klasse ooit was.

De eerste 15 minuten was het voor de mannen uit de hei duidelijk even wennen om in de vierde klasse te spelen. Duels werden verloren, de bal werd weggeschoten en na een minuut of 15 werd zelfs de eerste tegengoal van het seizoen geïncasseerd. Het was duidelijk dat SVSH hier wakker van schoot want deze goal zorgde voor beter voetbal. Na een aantal mooie aanvallen was het dan eindelijk raak. Op aangeven van zijn jongere broeder was het Wesley 'plumberboy' Maas die de bal binnen wist te tikken. De gelijkmaker gaf moed, hoop en hoge verwachtingen van het publiek. Aan deze verwachtingen wilde van den Tillaar aan voldoen. Tijn 'slenderman' van den Tillaar kopte hierom ook de bal snoeihard tegen het net vanuit een corner. Met deze 2-1 voorsprong ging SVSH comfortabel de rust in.

Waar menig speler van het eerste hoopte dat een verandering in klasse ook een verandering in de donderspeechen van Roijakkers zou bewerkstelligen, had het duidelijk fout. Trainer Roijakkers ging weer als vanouds tekeer wat resulteerde in een verbetering van het voetbal. In de tweede helft hadden de bezoekers niks meer te zeggen en was het SVSH met een duidelijk overwicht in de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook snel in de 3-1. Het was Stefan 'supersonic' Maas die de bal snoeihard onderkant lat binnenschoot. Iedereen was verbaasd over de energie die Stefan op de mat legde, maar Stefan had nog energie over na de donderdagavondtraining aangezien hij toen tactisch ieder potje fungeerde als neutrale speler, wat hem duidelijk niet moe heeft gemaakt. Na deze 3-1 mocht van de Velden ook z'n debuut in de vierde klasse maken. Zijn inbreng bleef ook zeker niet onopgemerkt, want het duurde maar een aantal seconde voordat Joost 'de trainer lieveling' van de Velden geel pakte. Het slotakkoord van SVSH was wederom voor onze Slendermen. Tijn wist met een kopbal zijn tweede goal van de wedstrijd te maken en hiermee de drie punten veilig te stellen. Tijn was door het dolle heen en sprak de woorden: ''Andermaal het team terzijde staan brengt mij in een trance van geestvervoering. Ik spring tot aan de balken van blijdschap''.

SVSH weet haar eerste wedstrijd van het seizoen overtuigend te winnen en wist als enige eerste elftal van gemeente Someren de winst te pakken. Het tweede won ook overtuigend haar wedstrijd met 7-0. Volgende week staat er een zware uitwedstrijd tegen Meijel op het programma. Ben jij benieuwd of SVSH na volgende week ook nog de volle buit heeft, kom dan kijken!