SVSH klimt dankzij eenvoudige overwinning naar tweede plaats - Sport vereniging Someren-Heide

SVSH klimt dankzij eenvoudige overwinning naar tweede plaats

ONDO 1 (zon)

1 - 5

SVSH 1 (zon)

15'
Assist: Lex Klaver
25'
Bram Verhees (kopbal)
... (solo)
44'
55'
Dennis Kanters (scrimmage)
60'
Stefan Maas (schot)
70'
Lex Klaver (schot)
Assist: Stefan Maas

Competitie

4e klasse E

Datum

4 december 2022 14:00

Scheidsrechter

T.A.M.P. Meulenbroek

Accommodatie

Sportpark de Heikamp te Heusden
Slobeendweg 6
5725BJ
HEUSDEN GEM ASTEN
tel. 0493-693000

SVSH heeft de uitwedstrijd tegen ONDO uit Heusden met 1-5 gewonnen en klimt dankzij deze overwinning terug naar de tweede plaats. Waar de neutrale supporter misschien hoopte op een enerverende derby waren het de mannen uit Someren-Heide die duidelijk de betere waren. Dankzij goals van Stefan Maas, Bram Verhees, Dennis Kanters en Lex Klaver beleefde SVSH een makkelijke middag.

Met de jarige Joost van der Velden in de basis begon SVSH aan de uitwedstrijd in Heusden met als doel om de tweede uitoverwinning van het seizoen veilig te stellen. SVSH had in de eerste 10 minuten een aantal kleine mogelijkheden, maar de eerste grote kans kwam pas na een minuut of 15. Na een goede 'sjenkbal' van Klaver kwam Stefan 'supersonic' Maas 1 op 1 met de keeper. Maas omspeelde de keeper en schoot de bal koeltjes in het lege doel. 5 minuten later dacht SVSH op een 0-2 voorsprong te komen, aangezien de doelman van ONDO de bal in eigen goal werkte. Echter, de scheidsrechter van dien besloot ONDO nog in leven te houden en keurde de goal af. Een corner later viel dan toch de 0-2. Na een goede bal van van de Moosdijk was het Bram 'de toren' Verhees die de 0-2 binnen wist te koppen.  Poortenmaker Chris Schenk had zelfs de 0-3 op zijn voet, maar zijn omhaal ging helaas rakelings naast. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar vlak voor rust maakte ONDO toch de aansluitingstreffer. Een combinatie van onoplettendheid en een gebrek aan felheid zorgde ervoor dat de speler van ONDO slalommend de zestien in kwam en de bal in het doel wist te schieten. 

Na de rust dacht ONDO te starten met de jacht naar de gelijkmaker, maar hier stak Kanters een stokje (of een kei) voor. Een flitsende aanval belande bij Wesley Maas die een goede voorzet op Klaver in huis had. Waar de keeper in eerste instantie nog een redding in huis had, was het Dennis 'de fixer' Kanters die de rebound binnen wist te tikken en voor het eerst in 413 dagen weer eens scoorde (op het veld dan). Deze goal weerhield SVSH niet van het spelen van goed verzorgd voetbal en het was dan ook wachten tot de volgende goal. Deze viel uiteindelijk na een mooi bal van Tim Warmerdam. Een prachtige diepe bal van de verdediger werd door Stefan 'supernoc' Maas opgepikt en deze werd omgetoverd tot zijn tweede van de middag. Het slotakkord was voor de aanvoerder van SVSH. Waar Klaver in de eerste helft een 'sjenkbal' op Maas gaf, waren de rollen nu omgedraaid. Lex 'de machine' Klaver ontving de bal en wist namens SVSH de doelman van ONDO voor een vijfde keer te verschalken. De laatste 10 minuten van de wedstrijd gaf SVSH, tot vreugde van trainer Roijakkers, geen enkele kans meer weg en stond de verdediging als een huis. 

Dankzij deze 1-5 overwinning klimt SVSH naar een mooie tweede plaats. Volgende week speelt SVSH haar laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen DESM. De mannen van SVSH gaan er alles aan doen om de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar winnend af te sluiten, maar dit kunnen we niet zonder onze trouwe aanhang. Dus we hopen jullie weer allemaal te zien op sportpark 'de Plagge' om 14:00!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!