Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

Na 182 dagen weet SVSH weer hoe het is om niet te winnen. Afgelopen zondag kwam Tongelre op bezoek en in een wedstrijd waar beide teams kansen hadden op de overwinning moesten SVSH en Tongelre de punten delen na een 1-1 gelijkspel. Keeper Coen 'de rode duivel' wist helaas niet voor de vijfde keer achter elkaar de nul te houden. Trainer Roijakkers had wel nog een primeur want voor het eerst in zijn trainerloopbaas wist hij voor het eerst 12 keer achter elkaar niet te verliezen.

De strijders van Roijakkers begonnen erg fel aan de wedstrijd wat voor een licht overwicht zorgde in de eerste 20 minuten. Na een paar lichte 'speldenprikjes' werd er uiteindelijk gescoord. Na een voorzet kreeg Bram 'b-mëister' van Mierlo pardoes de bal voor z'n voeten door slecht wegwerken van de keeper. Van Mierlo aarzelde niet en haalde de trekker over om de bal onberispelijk binnen te schieten. Waar iedereen dacht dat SVSH na deze goal verder ging het met verzorgd voetbal, waren het de gasten uit Eindhoven dat het voetballen overnam. Tongelre kwam beter in de wedstrijd en dit resulteerde ook in een aantal kansen. Een van deze kwansen werd omgezet in een goal waarbij de aanvaller van Tongelre keeper Smits kansloos liet en de stand op 1-1 wist te zetten.

Na de rust ging de wedstrijd net als in de eerste helft gelijk op. SVSH wist regelmatig de 16 te vinden van de tegenstanders, maar er werd niet zorgvuldig genoeg gevoetbald waardoor de grote kansen uitbleven voor de Someren-Heidenaren. Aan de andere kant was het uitblinker Smits die zijn goal met zijn leven verdedigde. Twee grote kansen werden gekeerd door Coen waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef. Zelfs na een goede invalbeurt van Tom 'de minutenman' van Zoggel wist SVSH geen grote kansen meer te creëren, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

SVSH levert dankzij het gelijkspel 2 punten in voor de kampioensstrijd waardoor de nieuwe nummer twee, Nieuw Woensel, op zeven punten komt te staan. Na de wedstrijd was er ondanks het gelijkspel toch een feestje in de kantine. Teun 'BT' Verhees speelde namelijk zijn 250ste wedstrijd voor SVSH en afgelopen zondag speelde Teun bij het 2de. Mede dankzij Teun's inzet en alle supporters die voor Teun waren komen opdagen wist het tweede wederom te winnen, iets wat het eerste volgende week hopelijk ook weer gaat doen. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Olympia Boys op het programma en we kunnen alle supporters hierbij gebruiken.