Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

SVSH heeft de winstreak die vorige week opnieuw is ingezet een vervolg weten te wegen. Op sportpark de Plagge wist SVSH met 2-0 te winnen van Eindse Boys. In een matige wedstrijd met kansen voor beide ploegen wist SVSH uiteindelijk met drie punten het veld te verlaten. Op de overwinning na was het ook trainer Roijakkers met een persoonlijk primeur aangezien hij voor het eerst in zijn trainer loopbaan veertien keer achter elkaar ongeslagen bleef. Ook Coen 'de rode duivel' Smits wist weer hoe het was om niet te hoeven vissen. Goed gedaan Coen!

Op een prachtige zondagmiddag was sportpark de plagge het strijdtoneel voor het gevecht tussen de ridders van Roijakkers en de vechters van Vaessen (trainer van Eindse Boys). Waar menig supporter hoopte op een daadwerkelijk hastiludium (riddergevecht) moesten ze het doen met verzorgd voetbal. SVSH begon sterk aan de wedstrijd en had veelvuldig de bal, maar helaas resulteerde dit niet in grote kansen. De 1-0 viel dan ook als een duveltje uit een doosje. Een scherpe vrije trap van van de Moosdijk werd door een speler van Eindse Boys tot zijn eigen frustratie over de eigen doelman gekopt. Deze opsteker deedt SVSH goed want deze goal zorge voor een aantal kansen voor de oranjehempden. Een van deze kansen werd door Verhees ook omgetoverd tot een goal. Vanuit een gevaarlijke corner was het eerst van den Tillaar die de bal tegen de lat kopte, vervolgens kopte Verhees de bal zelf nogmaals tegen de lat, maar uiteindelijk was het diezelfde Bram 'de toren' Verhees die met een verwoeste volley de bal in het doel schoot en hiermee SVSH op een comfortable 2-0 wist te zetten.

In de rust was Roijakkers zo als gewoonlijk weer aan het woord. 'Fantastisch', 'geweldig', 'formidabel', 'buigengewoon', waren alleen geen uitspraken van de trainer in de rust. Roijakkers focuste zich vooral op het feit dat zijn spelers de 0 moesten houden om zo de overwinning over de streep te trekken. Dit lukte met enig fortuin. Einde Boys creërde in de tweede helft een aantal kansen waar SVSH niet aan gewend was, maar net als bij SVSH, ontbrak het aan scherpte bij de tegenstanders om de wedstrijd nog spannend te maken. Om zeker van de overwinning te zijn werd er verdedigend gewisseld door Roijakkers die net zoals de rest van het seizoen de reservebal netjes in de hoek van zijn gebied had gelegd. Teun 'BT' Verhees kwam in de wedstrijd voor wat extra passie en strijd en dit was te zien aangezien hij binnen een minuut al met zijn tegenstander aan het bakkeleien was. De laatste verdedigende wissel aan de kant van Someren-Heide was Badr 'Jari' Warmerdam. Badr maakte zijn officiële debuut en werd volkomen verdiend uitgeroepen tot speler van de wedstrijd zowel bij het eerste als bij het tweede. Bij zijn eerste balcontact glunderde Badr ook van geluk en sprak hij de volgende woorden: ''geef een man een bal en hij scoort, geef een man een computer en hij hackt zich naar de overwinning'' (Badr Warmerdam, 2020).

Met deze overwinning heeft SVSH de zeven punten voorsprong weten te behouden op Nieuw Woensel. Het tweede verloor haar wedstrijd uit tegen Laar met 0-2, evenals de dames die haar wedstrijd verloor met 1-6. Het derde won wel weer sinds lange tijd haar wedstrijd. Volgende week staat de topper tegen de nummer twee Nieuw-Woensel op het programma. Met een overwinning in Eindhoven kan SVSH op 9 punten voorsprong komen. Dit kunnen we natuurlijk niet zonder onze trouwe 'orange-army', dus we hopen jullie zondag weer te zien!