5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

DISCLAIMER: het volgende verslag bevat beschrijvingen van o.a. 13 goals. SVSH stelt zich niet aansprakelijk voor hoofdpijn of andere verwarring na het lezen van dit epische verslag.

Op zondag 28 november kwamen de heren uit Cresentia op bezoek bij SVSH. In wederom een wedstrijd zonder de trouwe aanhang van SVSH en Cresentia, was het SVSH dat een 'benauwde' zege over de streep trok. Na 90 minuten voetballen was de einduitslag bepaald op 13-2 in het voordeel van de mannen van Roijakkers en werd er voor de zevende keer op rij gewonnen, een persoonlijk record voor de trainer.

SVSH begon de wedstrijd, net zoals de afgelopen weken,erg sterk en wist dan ook direct de voorsprong te pakken. Na een dieptebal van Klaver had W. Maas een perfecte voorzet in huis die werd omgetoverd tot een goal door Bram 'B-mëister' van Mierlo. Zijn goal was het begin van een 20 minuten durend offensief van de oranjehemden waar uiteindelijk maarliefst vijf goals uit voorkwamen. De tweede goal kwam op naam van onze worstelaar 'Toonders'. Hij wist met zijn kolosale bovenbenen de bal binnen te worstelen na een afgemete vrije trap van Kanters. Kanters, die over het algemeen liever assisten geeft, was er als de kippen bij toen SVSH een strafschop kreeg. Wesley 'plumberboy' Maas werd in de 16 neergehaald en de goedfluitende arbiter van der Plas gaf een terechte strafschop,niemand had Dennis 'de fixer' Kanters ooit zo hard zien sprinten toen hij de bal voor de strafschop ging opeisen. Nadat deze strafschop resoluut werd binnen geschoten, ging SVSH door met het spelen van verzorgd voetbal. Luttele minuten hierna was het wederom Kanters die uit een vrije trap na een overtreding op B Toonders bediende voor zijn tweede goal van de dag. Wederom was het Toonders zijn worstelend vermogen dat de bal na een vrije trap in de goal wist te tikken. De vijfde goal was een exacte kopie van de eerste goal, vandaar dat de beschrijving van deze goal hetzelfde is als van de eerste goal: Na een dieptebal van Klaver had W. Maas een perfecte voorzet in huis die werd omgetoverd tot een goal door Bram 'B-mëister' van Mierlo. Na de 5-0 voorsprong werd SVSH iets minder attent wat resulteerde in twee goals van de gasten uit Weert. SVSH schrok hiervan wakker en gaf vlak voor rust nog wat exra gas. Na een bal van Klaver wist Toonders zijn hatrick nog voor rust te complementeren door iedereen te verassen met een lobje over de keeper waarvan zelfs Stan van de Kruijs onder de indruk was. Met een 6-2 voorsprong gingen beide teams de rust in.

Na de rust ging SVSH door waarmee zij op het einde van de eerste helft mee waren gestopt, namelijk scoren. Toonders maakte uit een corner (of vrije trap) zijn vierde van de middag door de bal over de keeper te koppen. Waar iedereen uit het dak ging door deze goal, bleef Toonders koeltjes. Zo zei hij na de wedstrijd: 'het was een kwestie van tijd voordat ik met mijn heufd scoorde, ik snap ook niet waarom iedereen zo uit z'n dak ging'. De vierde goal van Toonders was tevens zijn elfde goal in vijf wedstrijden, wat nogmaals onderstreept dat de spits in bloedvorm verkeerd. Toonders gaf zelf aan dat dit komt omdat hij niet meer moe is van elke brlft waar hij op zaterdagavond aanwezig moest zijn. Nadat Toonders had gescoord kon van Mierlo natuurlijk niet achterblijven. Na een voorzet van Klaver nam Bram 'B-mëister' van Mierlo de bal knap aan en schoot hem verwoestelijk binnen. Een minuut later waren de rollen omgedraaid aangezien van Mierlo de bal nu aan Lex 'de Machine' Klaver gaf en hij wist de bal goed binnen te schieten. Waar het publiek normaal gesproken bij een stand van 9-2 zou roepen om de tiende goal, had SVSH deze aanmoediging vandaag niet nodig. Het was namelijk van Mierlo die ook zijn vierde van de middag wist binnen te tikken na een scrimiage vanuit een corner. Na de tiende goal was trainer Roijakkers zeker van de overwinning, al was er onduidelijkheid voor de thuiszittende supporters die net de livestream hadden aangezwengeld. Het scorebord was namelijk niet in staat om de '10' te weergeven, dus het leek nu net of SVSH 0-2 achter stond. Om deze verwarring uit de wereld te helpen ging SVSH nog vol in de aanval om ervoor te zorgen dat het scorebord weer in het voordeel van SVSH zou staan. Na wederom een corner van Kanters was het deze keer Tijn 'spagetti-man' van de Tillaar die de bal vrij kon binnen koppen. De twaalfde goal kwam op rekening van de zojuist ingevallen Stefan 'supersonic' Maas. Hij kreeg op randje 16 de bal en wist deze binnen te schieten om ook zijn goal mee te pikken. De laatste goal kwam op rekening van Teun 'BT' Verhees op aangeven van van de Kruijs. Na een splijtende paas was het een sliding van BT waarmee hij de bal over de lijn wist te brengen. Verhees had een paar jaar geleden deze sliding ook al geprobeerd, maar helaas resulteerde dat toen niet in een goal.

Dankzij deze monsteruitslag is SVSH dichter in de buurt gekomen bij S.V. Tongelre, dat momenteel bovenaan staat op doelsaldo. Niet alleen voor SVSH was het een goede middag, maar de andere seniorenelftallen hadden ook niet verloren. Het tweede won haar wedstrijd met 5-2 en het derde speelde gelijk met 3-3. De dames van SVSH wonnen hun eerste wedstrijd van het seizoen met 3-1 van Liessel, mede dankzij twee goals en een assist van Suus van den Boomen, waaronder een omhaal. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Eindse-Boys op het programma. SVSH zal vol aan de bak moeten om de nummer 3 van de ranglijst te verslaan en de koppositie in het vizier te houden. Helaas moesten de supporters afgelopen zondag thuis blijven, maar alle positieve berichten waren erg hartverwarmend voor de mannen van SVSH1. Bedankt daarvoor en tot snel!