Swartbroek blijkt makkelijke prooi

RKSVV 1 (zon)

1 - 3

SVSH 1 (zon)

20'
23'
Dennis Kanters (vrije trap)
30'
Bram van Mierlo (intikker)

Competitie

5e klasse C

Datum

26 september 2021 14:30

Scheidsrechter

A.G.M. Keijsers

Accommodatie

Sportpark Molenzicht
Eutropiastraat 1
6005PE
WEERT
tel. 0495-551734

De eerste competitie wedstrijd van SVSH werd afgelopen zondag afgewerkt tegen de mannen van RKSVV. Op papier was SVSH verplicht deze wedstrijd te winnen om zo de eerste drie punten van het seizoen binnen te harken. In Swartbroek won SVSH met 3-1 in een eenvoudige wedstrijd. 
 
In het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat de mannen van Niels de overhand hadden en vrij eenvoudig combinatie voetbal konden spelen. Dit resulteerde echter nog niet in grote kansen. Een corner, waar de keeper slecht uitkwam, werd afgestraft door Dennis Kanters die de bal voor het binnen koppen had. 0-1. Enkele minuten later stormde Stefan op het doel af, maar werd neergehaald. Waar iedereen direct aan een rode kaart dacht, was dit echter niet de gedachtegang van de arbiter. Na wat protesten heen en weer besloot Kanters iedereen de mond de snoeren door de vrije trap maar binnen te schieten en de oranjehemden op een 0-2 voorsprong te zetten. Even later was het Bram van Mierlo die uit een scrimmige met zijn befaamde linkerbeen de 0-3 op zijn rekening zette. Geen vuiltje aan de lucht voor SVSH, totdat RKSVV een bal van 40 meter over onze keeper schoot en het weer een beetje spannend maakte voor rust. 

Na de rust veranderde er weinig in het spelbeeld. SVSH bleef voetballen en RKSVV zocht de lange bal. Hier en daar hadden beide teams nog wat kansen om te scoren, maar dat werd niet meer gedaan. Ook invaller Erwin Toonders kon het verschil niet maken, maar dit kwam omdat de dag ervoor een brlft had. In de 85ste minuut pakte Stefan Maas nog een slimme gele kaart om zeker te zijn van de overwinning. Hier hoeft hij dan ook geen 'sorry' voor te zeggen. 

Het tweede verloor haar eerste wedstrijd met 4-2. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen RKSVN op het programma. Benieuwd of SVSH de maximale score blijft houden? Kom kijken om half 3 op sportpark de Plagge. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!