Collectief SVSH wint topper van S.V. Tongelre

S.V. Tongelre 1 (zon)

1 - 3

SVSH 1 (zon)

10'
Erwin Toonders (intikker)
Assist: Stefan Maas
Johnny van Veen (schot)
20'
Johnny van Veen
55'
65'
Rick van Tulden (penalty)
Johnny van Veen
75'
Johnny van Veen
75'
Gerard v.d. Ven
85'
85'
Assist: Lex Klaver

Competitie

5e klasse C

Datum

21 november 2021 14:30

Scheidsrechter

B. Hendriks

Accommodatie

Sportpark Tongelre
Partituurlaan 100
5642ST
EINDHOVEN
tel. 040-2812334

Zonder de fanatieke supporters van de hei ging SVSH op zondag 21 november op bezoek bij koploper S.V. Tongelre uit Eindhoven. Tongelre, dat tot zondag al haar wedstrijden wist te winnen, kreeg een pak slaag van de mannen van Roijakkers. In een wedstrijd waar SVSH goed speelde en erg veel arbeid leverde, werd er uiteindelijk met 1-3 gewonnen en delen SVSH en S.V. Tongelre momenteel de eerste plaats in de competitie.

SVSH reisde vol moed af naar Eindhoven voor de topper tegen de gastheren uit Eindhoven, omdat ze al 5 wedstrijden achter elkaar hadden gewonnen. Waar SVSH ontzettend veel zelfvertrouwen had op het begin van de wedstrijd, waren het de heren uit Eindhoven die (misschien door de spanning) die de druk niet aan konden en moesten voor de wedstrijd hun aanvoerder al wisselen. De spanning die de gastheren voelde was niet onterecht, want SVSH begon goed aan de wedstrijd. Na een aantal kleine kansen was het op aangeven van Stefan, supersonic Maas, Erwin, de worstelaar, Toonders die de bal op de doellijn wist binnen te tikken. Tongelre had tot op het heden nog niet achter gestaan in de competitie en ging daarom snel op zoek naar een antwoord. Een knap schot spatte uiteen op de lat, tot opluchting van keeper Smits. Dit schot bleek een voorbode voor het offensieve gedeelte van Tongelre. Na een paar kleine kansen werd er uiteindelijk gescoord door Tongelre met een afstandschot. Via Toonders, Maas, Maas en Klaver had SVSH de kans om de 2-1 binnen te schieten, maar een gebrek aan scherpte en een goed keepende keeper zorgde voor een 1-1 ruststand.

Waar trainer Roijakkers voor de wedstrijd had getekend voor een 1-1, waren de spelers het erover eens dat er gewonnen kon worden in Eindhoven. Vol moed gingen de oranjehemden de tweede helft in waar zij werden verwelkomd door uitstekend commentaar van Koen van Mierlo en Mark van den Tillaar. SVSH was net zoals de eerste helft het team dat voetbalde, Tongelre hanteerde veelvuldig de methode van de bar zo ver mogelijk ver schieten. Deze manier van voetballen resulteerde uiteindelijk in een vrije trap voor SVSH in de zestien van Tongelre, aangezien de laatste man van Tongelre de bal iets te hard terug schoot waardoor de keeper, tegen de regels in, de bal met de handen aanraakte. De goedfluitende scheidsrechter Hendriks werd door een supporter nog op twijfelen gebracht aangezien de keeper 'per ongeluk' uitgleed, maar Hendriks ging hier verstandig niet op in. De vrije trap werd door Kanters tegen de handen van de aanvoerder van Tongelre geschoten, wat resulteerde in een strafschop. Waar Rick a.k.a. 'krulvantul' de bal eerst nog tegen de keeper schoot, was hij attent om de rebound binnen te schieten. Deze goal was het begin van een spectaculaire laatste 20 minuten. Eerder tijdens de wedstrijd kreeg de aanvoerder van Tongelre zijn eerste gele kaart aangezien hij Klaver bij zijn verkeerde bijnaam noemde. Een kwartier later kreeg hij zijn tweede gele kaart wegens een overtreding op Kanters en moest hij het veld verlaten. Met dit overwicht wist SVSH nog een keer te scoren, ditmaals kwam de bal vanaf de voet van Maas. Na goed 'beuken' van Van Tulden en Klaver kwam de bal bij Stefan, supersonic Maas terecht en hij speelde de bal door de benen van de keeper in de goal. De laatste 5 minuten was er buiten een onnodige hakje nog bijna een hoogtepunt voor invaller van de Kruijs, die nog probeerde met een omhaal te scoren.

SVSH deelt dankzij deze overwinning de koppositie van S.V. Tongelre wat wel nog op doelsaldo een groot voordeel heeft. De spelers uit de hei waren natuurlijk erg blij met deze overwinning en kregen zelfs applaus van een supporter van Tongelre, waarvoor dank! Eenmaal terug in de hei hadden de mannen van SVSH blijkbaar niet alleen de drie punten meegenomen, maar Bram Verhees en Tijn van den Tillaar hadden nog hun tegenstander ook nog in de broekzak. Het tweede verloor helaas haar wedstrijd met 3-1. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen Cresentia op het programma waar SVSH met een beetje geluk de koppositie kan overnemen. Ondanks dat SVSH deze wedstrijd met gemak won, misten we natuurlijk onze supporters met hun gezang en het sfeervuurwerk. We hopen jullie snel weer te zien.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!