Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 07

Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

Nadat er in de voorbereiding werd gewonnen van vierde-klassers ELI en SV Lierop werd afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd sinds 333 dagen weer gespeeld door SVSH tegen vierde-klasser ONDO uit Heusden. De eerste bekerwedstrijd werd thuis met 3-1 gewonnen in een wedstrijd waar uiterst effectief werd omgegaan met de kansen.

Op een warme zondagmiddag mocht SVSH de eerste bekerwedstrijd spelen tegen het bekende ONDO. Op papier was het een lastige wedstrijd aangezien de rood-gelen uit Heusden een klasse hoger voetballen, al werden in de voorbereiding ook twee elftallen 'opgerold' uit een hogere klasse. De wedstrijd, die de eerste 20 minuten op en neer ging kende weinig kansen. Het was Bram Vossen die na een minuut of 20 de bal plots voor z'n voeten kreeg op het middenveld zonder een tegenstander tussen hem en de keeper. Hij stormde na de zestien waarna hij koelbloedig de bal in het doel schoof. Hierna werd Heusden sterker en dit resulteerde in een aantal kansen waarvan er een werd omgezet in een goal. Met een 1-1 gingen beide ploegen de rust in.

Na de thee werd het duidelijk dat de hitte een rol ging spelen in de tweede helft. Er werd aan beide kansen weinig gecreërd, maar desondanks viel de 2-1 voor SVSH. Na een mooie aanval belande de bal in de 16 van ONDO wat resulteerde in een heuze flipperkast. De bal landde uiteindelijk voor de voeten van Tim Warmerdan die de bal in de goal schoot. Hierna werd Heusden iets beter, maar het leverde weinig kansen op doordat SVSH goed georganiseerd bleef spelen. Tien minuten voor tijd bracht Bram van Mierlo een einde aan alle onzekerheid. Wederom na een goede aanval bezorgde Wesley Maas een mooie voorzet die van Mierlo kon inkoppen. Na de 3-1 vonden beide teams het wel prima en was iedereen blij toen de scheidsrechter een einde maakte aan de zware en warme wedstrijd.

Komende zondag speelt SVSH zijn tweede bekerwedstijd uit tegen Neerkandia om 14:30. Zowel de wedstrijd van afgelopen zondag als van komende zondag is afgelast voor SVSH2. Zij spelen komende donderdagavond een bekerwedstrijd tegen NWC.