Datum

4 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

SVSH heeft ook haar derde competitiewedstrijd gewonnen. Op een leeg sportpark in Someren-Heide versloeg de ploeg van Roijakkers Cresentia met 4-1.

Waar normaal gesproken de mannen van SVSH1 onder luid applaus en gejuich het veld betreden, was dat deze week anders. Supporters konden niet langs de lijn staan, maar moesten op deze winderige zondagmiddag de wedstrijd via een livestream volgen. Dat SVSH hier van slag van was, was duidelijk te merken in de eerste helft. SVSH speelde slordig met veel balverlies en stond te slap te verdedigen. Dit leidde tot een kans voor Cresentia die werd gestopt door doelman Smits. SVSH had wel een aantal kansen op de 1-0 via Stefan Maas, maar deze werden goed gestopt door de doelman. In de 34ste minuut was het dan toch raak. Door slordig uitverdedigen belandde de bal bij Wesley Maas, die de bal beheerst binnen schoot. Lang kon SVSH niet genieten van deze voorsprong, want een minuut later veroorzaakte SVSH een onnodige overtreding op 25 meter afstand. De vrije trap die hieruit kwam, werd snoeihard in de kruising geschoten. Beide ploegen gingen de rust in met beide 1 keer te hebben gescoord.

Na de thee ging SVSH een stuk beter voetballen. Er werd beter gecombineerd en er werd geen onnodig balverlies geleden. De oranjemannen hadden letterlijk en figuurlijk de wind in de rug. Dit leidde tot de 2-1 van Smits die de bal beheerste uit de lucht in de linkeronderhoek schoot. 10 minuten later werd een corner van Cresentia binnen 10 seconde omgezet in een goal van SVSH. Via de verdediging en het middelveld belandde de bal uiteindelijk bij Stefan Maas, die de bal in de verre hoek schoot. In de 75ste minuut kon de keeper van Cresentia een hard schot niet goed verwerken, waardoor deze voor de voeten van Mike van de Moosdijk en hij de 4-1 binnen schoot. SVSH voetbalde de tweede helft volwassen uit, zonder enige kansen weg te geven. Cresentia heeft nu haar eerste 3 wedstrijden alle 3 met 4-1 verloren.

Na een mindere eerste helft rechtte SVSH de rug in de tweede helft en behield het de 3 punten terecht in de hei. Het tweede leed haar eerste nederlaag van het seizoen. Tegen het derde van RKSVO werd er met 2-1 verloren. Volgende week speelt het tweede om 11:30 tegen Wilhelmina'08. Het eerste moet om 14:30 uit tegen RKSVN.