Datum

13 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 13 september trad het eerste van SVSH aan tegen Rood-Wit '62 voor de laatste bekerwedstrijd. Na 2 bekerwedstrijden stond SVSH bovenaan in de zware poule, maar op zaterdagavond had SV de Braak 7-1 gewonnen van ASV'33. Hierdoor moest SVSH 4-0 winnen. Ondanks dat de rust werd gehaald met een 2-0 voorsprong, is door bekeren niet gelukt. Er werd verloren met 2-3.

Rood-Wit '62 uit Helmond kwam met 0 punten aan op sportpark de Plagge, maar kwam hier duidelijk met het doel om 3 punten mee naar huis te nemen. Het eerste half uur was dan ook volledig voor de bezoekers. Een aantal gevaarlijke uitbraken en goede individuele acties van de Helmonders werden niet omgezet tot goals. Bij de eerste echte uitbraak van SVSH schoot Toonders de bal tegen de keeper aan, die ogenschijnlijk buiten het strafschop gebied stond, maar dit werd helaas niet gezien door de arbiter. Een minuut of 10 later werd een vrije trap die geschoten werd door van de Moosdijk veranderd van richting waardoor de keeper kansloos was. Even later schoot Smits nog een vrije trap binnen, waardoor SVSH met 2-0 de rust in ging.

De tweede helft begon SVSH beter te voetballen. Het overwicht was voor de hei, maar er kwamen weinig echte grote kansen. Na een lange bal van Rood-Wit en een miscommunicatie in de verdediging, kon de buitenspeler van Rood-Wit vrij inkoppen waardoor de aansluitingstreffer gevonden was. Vijf minuten later was het weer raak. De beste man voorin van Rood-Wit liet zich slim vallen in het strafschot gebied en de arbiter gaf een penalty 2-2. Na de penalty werd het voetbal bij beide niet beter, maar SVSH had wel  kansen op de 3-2. Waar de bal niet langs kwam bij de Rood-Wit keeper, ging de bal in de laatste minuut wel in het doel van SVSH. Een corner van Rood-Wit werd niet weggewerkt, waardoor na een aantal pogingen, de bal toch achter Smits verdween.

De selectie van SVSH kan terugkijken op een goede voorbereiding. Waar het tweede knap eerste is geworden in de poule, kan het eerste trots zijn op een tweede plek in deze zware poule. Zowel voor het tweede als het eerste start komende zondag de competitie, waarbij beide teams de goede lijn van de voorbereiding moet proberen voort te zetten. SVSH2 moet thuis tegen BEVO4, SVSH1 moet uit naar Rood-Wit'67/Plus.