Datum

6 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

In Helmond heeft SVSH1 op 6 september het opgenomen tegen SV de Braak1. Voor SV de Braak was het het eerste officiële duel op eigen sportpark als ‘nieuwe’ club, maar een winnaar had de wedstrijd niet. Na een spannend duel werden de punten gedeeld.

Vanaf het begin was het duidelijk dat de Braak de drie punten in Helmond wilde behouden. De Braak zette veel druk op onze verdediging en middenveld wat resulteerde in slordig voetbalspel van SVSH. De oranjehemden kwamen met de schrik vrij nadat er een vrije trap bij de tweede paal werd binnengekopt, maar deze werd afgekeurd door buitenspel. Waar er vorige week tegen ASV’33 nog vanuit achter kon worden opgebouwd, werd er deze wedstrijd vooral de lange bal gezocht. Hierdoor kwam er meer druk op de verdediging van de Helmonders wat resulteerde in defensieve fouten. Waar schoten van Klaver en van de Kruijs te weinig kracht hadden kwam SVSH toch op een 0-1 voorsprong. Na goed doorgaan van van Tulden kwam de bal terecht bij Vossen die de bal koeltjes in het doel schoof. Lang kon SVSH helaas niet genieten van deze voorsprong. Een corner voor de Braak werd tegen de verwachting terug gespeeld waardoor de middenvelder van de Braak vanuit 25 meter vrijuit prachtig de bal achter keeper Smits schoot.

Na rust kwam de Braak erg fel uit de kleedkamers en had SVSH het de eerste 15 minuten erg zwaar, maar gelukkig stond defensief alles goed en werd de hoge druk niet omgezet in grote kansen. Het laatste half uur ging het spel meer op en neer. In het laatste kwartier had SVSH nog enkele kansen via Maas en van Mierlo, maar deze werden helaas niet omgezet in goals. Verdedigend werd er amper iets weggegeven in de tweede helft. SVSH heeft zich van de goede kant laten zien in Helmond tegen SV de Braak en kan met een goed gevoel naar komende zondag om door bekeren veilig te stellen.

SVSH1 staat na twee bekerwedstijden gedeeld eerste met SV de Braak. Zaterdag speelt de Braak tegen ASV’33, waardoor SVSH op zondag weet wat ze moeten doen om eerste te worden in de poule. Om half 3 wordt gespeeld worden tegen Rood-Wit ’62 uit Helmond.