Facebook Toestaan Niet toestaan

SVSH walst over DEES heen, 1-8

27 december 2018 16:00

WINTELRE – 2 dagen voor kerstmis stond er voor SVSH nog een inhaalduel op het programma. Het derde duel in de tweede periode waarin SVSH graag ongeslagen blijft. Hier slaagt SVSH met vlag en wimpel in en veegt de vloer aan met de ploeg uit Winterle. Eindstand 1-8.

Op een vettig maat prima grasmat legt SVSH DEES het vuur van meet af aan aan de schenen. Door de hoge druk komt DEES er voetballend moeilijk uit en heeft het direct lastig. Dit resulteert in een legio kansen voor SVSH welke deze dit keer wel verzilverd. Snelle aanvallen met veel snelheid zorgen  in de 7de, 13de en 21ste minuut voor 0-1, 0-2 en 0-3! Lex Klaver Ruud Smits en Bram van Mierlo treffen doel. De ploeg uit Wintelre heeft geen antwoord op het spel van SVSH waardoor SVSH in het volgende kwartier nog tot 2 grote kansen komt. Dit keer missen Wesley Maas en Lex Klaver. Een enkele Wintelrese aanval zorgt voor enige dreiging maar doelman Smits houdt zijn doel schoon. In de 38ste minuut vergroot SVSH de marge naar 4 wanneer een mooie aanval uiteindelijk enigszins fortuinlijn in de voeten van Wesley Maas valt die de bal knap met links de lange hoek in knalt.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Al in de 37ste minuut is het weer raak wanneer Bram van Mierlo zijn tweede van de middag maakt door een te korte terugspeel bal onderschept en de keeper passeert 0-5. Direct na de aftrap volgt de eerste grote kans van DEES. SVSH geeft defensief wat te veel ruimte weg waardoor de DEES spits plots voor doelman Smits staat. De goede lob wordt knap gered. Vervolgens is het wederom raak voor SVSH. In de 58ste en 62ste minuut vallen de 0-6 en 0-7. Bij de 6de van de middag wordt van Mierlo gevloerd waarna Rick van Tulden de penalty binnen schiet. De 7de is de derde van de middag voor Bram van Mierlo. Hij passeert de doelman nogmaals vanaf 16 meter door hard en droog binnen te schieten. Hierna gaat SVSH op zoek naar een grotere uitslag maar verliest het de zuivere passing en snelheid. In een tegenaanval waar linksback Stan van de Kruijs na een lange rush de bal voor het intikken had lukt het DEES door een scherpe counter de aansluitingstreffer te maken, 1-7. In de 83ste minuut in het Kamil Kupczak die koud in het veld de marge hersteld naar zeven door de 1-8 te maken. Hier blijft het uiteindelijk bij waarmee SVSH haar grootste overwinning van het seizoen boekt.

SVSH sluit 2018 dus fantastisch af met een klinkende overwinning. De competitie wordt na een korte winterstop op zondag 20 januari weer hervat wanneer SVSH op bezoek gaat bij Terlo. DEES gaat op bezoek bij Hulsel.