Facebook Toestaan Niet toestaan

SVSH wint moeizaam maar verdiend!

26 november 2018 21:00

Geert Verhees

SOMEREN-HEIDE – SVSH wist na 4 duels van 3 gelijke spelen en een nederlaag weer eens te winnen. Knegselse Boys werd met 1-0 verslagen en SVSH vindt daardoor weer de aansluiting bij de top 4.

Voor rust viel er weinig te genieten op Sportpark de Plagge. In een gelijk opgaande 1ste helft wisten beide ploegen niet veel kansen te creëren. Beide teams krijgen één goede mogelijkheid, in de 20ste minuut kopt de ploeg uit Knegsel rakelings naast. Een aantal minuten later lost Dennis Kanters een goed schot en gaat een bal van Lex Klaver eveneens net naast.

Na rust komt er, net als vorige week, een beter SVSH voor de dag. De aanvallen verlopen soepeler maar tot grote kansen leidt dit echter niet. De eerste grote mogelijkheid dient zich op het uur aan. Ruud Smits komt vrij voor goal maar schiet ruim over. Enkele minuten later heeft Knegselse Boys de kans op de openingstreffer maar ook zij missen het doel. In de 70ste en 74ste minuut past SVSH alle mogelijke wissels toe en dit geeft een extra impuls. Waar Wesley Maas nog een opgelegde kans mist, lukt het invallers van Tulden en van Mierlo wel te scoren. Een strakke pass van Rick van Tulden zet Bram van Mierlo  in de 83ste minuut vrij voor goal. Hij weet zijn bal goed af te schermen en de 1-0 beheerst binnen te schuiven. Waar de ploeg uit Knegsel in de laatste minuten enkele malen aan de handrem moet trekken, weet SVSH via Rick van Tulden nog een dikke kans op de 2-0 te creëren. Zijn harde schot beland tegen de handen van de keeper. Het blijft zodoende toch billen knijpen tot het laatste fluit signaal maar SVSH houdt goed stand.

Door deze overwinning houdt SVSH de aansluiting in de bovenste regionen en kan het dit een vervolg proberen te geven wanneer ze op 2 december op bezoek gaan bij DEES (Wintelre). DEES bezet momenteel de 12de plaats met 7 punten uit 9 duels. Knegselse Boys ontvangt DVS uit Aalst.