Facebook Toestaan Niet toestaan

SVSH boekt ruime overwinning tegen Terlo

10 mei 2019 21:30

BERGEIJK – SVSH beleefde op bezoek bij rode lantaarn dragen Terlo een eenvoudige middag. Ondanks dat het met 1-0 achter kwam had het geen kind aan de ploet uit ’t Loo. SVSH trof 7 x doel en boekte daarmee een 1-7 overwinning.

Vanaf de eerste minuut was het SVSH met het betere van het spel en dringt vanaf meet af aan aan. Het eerste drijgende moment van de thuisploeg zet SVSH echter op achterstand. Wanneer de SVSH defensie iets te diep het middenveld inschuift is Terlo over de rechterflank weg, de uiteindelijke voorzet wordt door Danny Smolders onhoudbaar in de kruising gejast. Op het kwartier trekt SVSH de stand gelijk, een vloeiende aanval eindigd in de voeten van Ruud Smits die de bal met veel gevoel over de doelman schiet. De opvolgende 10 minuten gooit SVSH het duel al in het slot wanneer in de 24ste minuut de Terlo doelman mis zit op een vrije trap van Dennis Kanters en wanneer Bram van Mierlo een minuut later de 1-3 binnen schiet. In het laatste kwartier krijgt SVSH de mogelijkheid de score uit te breiden maar is het te onzorgvuldig in de afronding.

Na rust eenzelfde spelbeeld waarin de eerste mogelijkheid wederom voor Terlo is, doelman Smits redt. Hierna wordt Terlo op iedere positie overlopen en krijgt SVSH de kans een monsterscore te noteren. Wanneer SVSH nog voor het uur de 1-4 binnen schiet komen A-Junioren Tijn van de Tillaar en Stefan Maas in het veld. SVSH blijft aandringen maar is en blijft te onzorgvuldig. In de 72ste, 74ste en 76ste minuut vallen de ballen wel op de juiste plek. De vers ingevallen Stefan Maas schiet de 1-5 en 1-6 binnen waarna Lex Klaver er 1-7 van maakt. In de slotfase kan SVSH nog verder uitlopen maar komt het niet meer tot scoren.

Ondanks de ruime zege is het RKSV de Weebosch die door de 2-0 zege op Casteren de 2de periode binnen haalt. SVSH is inmiddels zeker van een minimale 4de plaats die aan het einde van het seizoen nagenoeg zeker recht geeft op nacompetitie. SVSH zal in de aankomende drie duels echter op zoek gaan naar de tweede plek. De uiteindelijke nummer 2 van de eindranglijst stroomt namelijk een ronde later in. A.s. zondag treft SVSH Knegselse Boys.