Facebook Toestaan Niet toestaan

SVSH trekt aan het langste eind in knotsgek duel tegen RKSV De Weebosch

29 april 2019 14:45

SOMEREN-HEIDE – In een knotsgek duel tussen SVSH en De Weebosch trok SVSH uiteindelijk aan het langste eind. Het leverde drie belangrijke punten op in de strijd om plek 2 en 3 in de 5de Klasse E. Na een 2-3 ruststand wist SVSH het duel te keren en alsnog met 5-4 te winnen.

Het duel begon gelijk stormachtig. In de 2de minuut kreeg Dennis Kanters een grote kans maar zijn schot miste kracht. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. De rappe rechtsbuiten, Sjors de Backer, kapt naar binnen en schiet vanaf rand 16 onverbiddelijk raak, 0-1. Hierna lijkt ook de 0-2 te vallen. Een harde kopbal op de lat valt volgens de leidsman niet achter de lijn, hier twijfelt de voorhoede van De Weebosch sterk over. Nog voor de eerste 10 minuten verstreken zijn trekt SVSH de stand alweer gelijk. Een goede aanval wordt door Ruud Smits binnengetikt na een strakke voorzet van Teun Verhees. 6 minuten later neemt SVSH zelfs de leiding wanneer Bram van Mierlo knap uithaalt na een vrije trap van Dennis Kanters, op dat moment in het duel een verdiende voorsprong. SVSH is voor rust voetballend de bovenliggende partij maar heeft veel moeite met de snelle en diepgaande voorhoede spelers van De Weebosch wat zodoende ook meerdere keren gevaarlijk wordt. Hoewel SVSH voor rust ook nog 2 goede mogelijkheden krijgt is het De Weebosch wat in de 25ste en 45ste minuut nog 2 maal scoort waardoor het met een voorsprong van 2-3 gaat rusten. Nick van Poppel en wederom Sjors de Backer schieten raak na matig ingrijpen in de SVSH defensie. SVSH is na de 2-2 genoodzaakt Stan van de Kruijs te brengen voor Mike van de Moosdijk die het duel moet staken wegens een hamstring blessure.

Direct na de rust lijkt het duel beslist wanneer de Backer linksback van de Kruijs te slim af is. Hij solleert richting doelman Smits, passeert hem en tikt de 2-4 binnen. In de opvolgende 20 minuten is De Weebosch de bovenliggende partij en weet SVSH geen vuist te maken. De Weebosch blijft via snelle counters gevaarlijk maar van beide zijde zijn echter weinig grote kansen te noteren. In de 76ste minuut lijkt de wedstrijd te kantelen wanneer Rick van Tulden de 3-4 maakt. SVSH pompt nieuw vertrouwen en De Weebosch begint te kraken. Wanneer SVSH besluit een extra spits te brengen om de gelijkmaker te forceren is het gelijk raak. De vers ingevallen Jo-19 junior Tijn van de Tillaar draait zijn op rand 16 knap vrij en schiet met links knap raak. In de resterende 5 minuten gaat SVSH nog op zoek naar de drie punten en weet deze ook over de streep te trekken. Een snelle aanval over links komt via Wesley Maas in de voeten van Dennis Kanters, hij haalt vervolgens van 20 meter uit en legt de bal loepzuiver in de kruising.

In de slotminuten komt SVSH niet meer in de problemen en trekt het 3 belangrijke punten over de streep. Volgende week staat voor beide teams een inhaalduel(s) op het programma in de strijd om periode 2 waarin De Weebosch de beste papieren heeft. De Weebosch speelt donderdag tegen Terlo en zondag tegen Casteren. SVSH speelt zondag uit tegen Terlo. Bij punt verlies van De Weebosch is periode 2 voor SVSH wanneer het zelf bij Terlo wint. Wanneer De Weebosch beide duels wint gaat de periode titel naar De Kempen!