Verslag SVVH 1 – SVSH 1

Zondag 30 april was het vaandelteam van SVSH te gast bij SVVH te Heibloem. SVSH is al enkele weken in topvorm. Het heeft de laatste drie weken niet alleen al 9 keer gescoord, het heeft het in die tijd geen enkele tegengoal geïncasseerd. Dit is ook terug te zien op de ranglijst voor de 2de periode. SVSH staat daarin op een nette 2de plaats onder de kampioenen uit Horn.

Onder een heerlijk zonnetje begon om 14:30 de wedstrijd. SVSH begon ontzettend sterk en wist de gastheren al vanaf de 1ste minuut hevig onder druk te zetten. In de 4de minuut was het al bijna raak nadat Ruud van de Kerkhof en Bram van Mierlo de voorzetten van Mike van de Moosdijk en Dion Meeuws niet konden verzilveren. Het team van Heibloem wist alleen van eigen helft af te komen door haar spitsenduo de diepte in te sturen. Echter werden deze ballen keer op keer opgevangen door de SVSH-defensie waarna de gasten een volgende aanval op touw konden zetten. In de 21ste minuut was het dan ook loon na werken toen Erwin Toonders een voorzet gaf op de sterk spelende Bram van Mierlo. Van Mierlo was zeer attent en prikte de welverdiende 1-0 binnen. Enkele minuten later werd SVSH plots verrast door een verre vrije trap die wel achter de verdediging belande. De spits van Heibloem kwam 1 op 1 kwam met doelman Saassen die de bal uitstekend wist te pareren. Na ruim een half uur spelen kwam SVSH-aanvaller van de Kerkhof vrij voor goal na een van richting veranderde vrije trap. De afstand tot het doel was nog maar enkele meters, maar de bal werd te wild geschoten en verdween over de achterlijn. SVSH werd slordiger maar bleef ruim de bovenliggende partij. Tot de rust werd de schade voor Heibloem beperkt tot 1-0.

Na het gebruikelijke kopje thee ging SVSH door waar het was gebleven. Vanaf de aftrap nam het het initiatief en binnen 1 minuut lag de bal al in de touwen. Het was invaller Jos Verhees die over de rechterkant opkwam. Verhees gaf een lage voorzet aan spits Erwin Toonder, die prima af wist te ronden. Nog geen 2 minuten later werd de wedstrijd officieel beslist toen Ruud van de Kerkhof de 3-0 binnen schot. Bram van Mierlo nam de assist voor zijn rekening. SVSH was niet meer te houden en het bleef kansen regenen. De meegereisde supporters werden verwend met attractief voetbal van SVSH. Er kwamen nog kansen van onder andere Chris Schenk, Dion Meeuws en de sterk invallende Ruud Smits. Echter bleef de stand ongewijzigd. SVSH pakt met deze 3-0 zegen weer 3 punten en ook ditmaal heeft het de goalie van Someren-Heide zijn goal schoon weten te houden.

Met nog 2 duels te gaan heeft SVSH nog alles in eigen hand om een periodetitel af te dwingen. Zondag 7 mei staat de wedstrijd SVSH – EMS op het programma. Een pittige wedstrijd voor de mannen van trainer Teun Custers.

Leave a Reply