Verslag SVSH 1 – EMS/RFC 1

Zondag 7 mei was EMS/RFC 1 te gast op sportpark De plagge, de thuisbasis voor het in bloedvorm verkerende SVSH.

Een strijd met de 4de plaats op de ranglijst en een grote stap richting de 2de periode als inzet. EMS wist eerder die week nog bijna 3 punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen het sterke Roggel, dat op de 2de plaats staat geparkeerd.

Het was vooraf al duidelijk dat dit een spannende strijd ging worden tussen twee sterke teams. De tribune was afgeladen vol, en ook aan de zijlijn was rijkelijk gevuld met toeschouwers terwijl SVSH 3 nog wat sfeeracties in petto had. Dit was te danken aan de mogelijkheden die de thuisploeg had in de race voor de tweede periode. Bij winst was een periodetitel binnen handbereik.

 SVSH begon buitengewoon sterk en wist al in de 5de minuut van de wedstrijd de scoren te openen. De inzet van Erwin Toonders kon nog door de doelman uit Roermond worden gepareerd, maar de bal viel voor de voeten van aanvoerder Ron Breukers die de bal voor het intikken had. SVSH stelde zich na twintig minuten spelen steeds afwachtender op. Dit leidde tot ruimte om te voetballen, EMS maakte daar gretig gebruik van maar wist niet door de defensie van de thuisploeg te komen. Eenmaal in de 35ste minuut was het een vrije trap vanaf de rechterzijde die werd verlengd. Daar stond de spits van EMS compleet vrij. Hij nam rustig aan en mikte de bal beheerste in de verre hoek. 1-1 was daarmee ook meteen de ruststand.

Meteen na de onderbreking was het EMS dat aanviel. Op de rand van het strafschopgebied wist het op slimme wijze een vrije trap af te dwingen. Deze werd door Dennis Moratovic van EMS in de korte hoek geplaatst en wist zo de gasten op een 2-1 voorsprong te zetten. SVSH liet het er duidelijk niet bij zitten. Alleen winst was voldoende om in de strijd te blijven voor de 2de periode. Zoals wel vaker dit seizoen wakkerde de achterstand een vuur aan bij de spelers van SVSH. Er werd geknokt voor elke meter. Met als resultaat dat spits Toonders de diepte in werd gestuurd, het strafschopgebied in dribbelde, en vervolgens werd gevloerd door de verdediger van EMS. De strafschop die daar op volgde werd in de 52ste minuut, door Lex Klaver, feilloos benut. Met nog een half uur op de klok werd opeens alles weer mogelijk. EMS had misschien wel lichtelijk de bovenhand maar tot grote kansen kwamen zij niet meer. Een kwartier voor tijd maakte de doelman van EMS nog een slippertje toen het over een terugspeelbal heen schopte. Echter wist SVSH dit niet te verzilveren. De tijd begon te dringen toen SVSH in de 87ste minuut nog een vrije trap kreeg vanaf de zelfde positie als waarvan EMS haar eerste goal wist te maken. Het was Mike van de Moosdijk die de vrije trap op zich nam. Van de Moosdijk slingerde de bal perfect voor waarna het invaller Bram van Mierlo was die de bal in de touwen schoot. Twee minuten later was het Wesley Maas die knap op goal kopte. De doelman van EMS had hier de grootste moeite mee en de bal kwam terecht bij van Mierlo, die de bal niet optimaal wist te raken waarna deze rakelings over vloog. In de slotfase was er enige mot tussen de linksbuiten van EMS en een speler van SVSH. Het zag er naar uit dat dit zou leiden tot een rode prent voor de bezoeker, maar deze kwam er met een laatste waarschuwing vanaf. Nog geen twee minuten later was het dan toch over en uit voor deze beste man die na een harde overtreding zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg. Door enkele blessurebehandelingen werd er royaal extra tijd aan de wedstrijd toegevoegd. Maar SVSH wist haar eigen helft volledig op slot te gooien.

 Met een 3-2 overwinning doet SVSH hele goede zaken in de race om de 2de periode.Volgende week, 14 Mei is de laatste wedstrijd van het seizoen. SVSH reist af naar Rood-wit ’67 te Budel.Bij winst eisen de oranje-zwarte Brabanders de periodetitel op.

Steun SVSH zondag 14 Mei en schreeuw ze naar de overwinning om er een onvergetelijk feest van te maken!

Leave a Reply