Verslag SVH’39 1 – SVSH 1 (nacompetitie)

Eindelijk was het zover. SVSH 1 trad zondag 21 mei aan voor de nacompetitie.

Na jaren in de kelders van de 6de klassen te moeten zwoegen. Vorig jaar voor het eerst na lange tijd weer in de 5de klasse. Dit jaar, de tweede periode pakken! Wat gaat de nacompetitie de Someren-heidenaren brengen?

De eerste tegenstander was SVH’39 uit Herkenbosch. Een ploeg die opvallend veel scorend vermogen heeft en ook nog eens weinig weg geeft. SVSH daarentegen geeft ook vrijwel niets weg, maar scoort op papier net wat lastiger.

De wedstrijd begon onder een warme zomerse zon. SVH liet zien wat ze in huis hadden. Zowel fysiek als technisch hadden ze lichtelijk de bovenhand. Dit leidde dan ook tot een grote kans in de 8ste minuut. Spits Niels Neessen die de bal over SVSH-doelman Coen Smits wist te lobben. Echter zag Neessen zijn inzet op de dwarsligger van het doel eindigen. De gasten lieten het er niet bij zitten en werden voornamelijk gevaarlijk door met langen ballen de watervlugge flankspelers te bedienen.

In de 12de minuut was het Leon van Heugten die over de linkerzijde de diepte in werd gestuurd. Van Heugten speelden fraai zijn tegenstander uit en gaf een voorzet op Wesley Maas, die feilloos het net wist te vinden. 0-1 SVSH. SVH werd zichtbaar nerveus en pakte in korte tijd 3 gele prenten. Tot aan de rust zijn beide ploegen niet meer in de problemen gekomen.

Na de rust begon SVSH ijzersterk en kwam gevaarlijk voor de goal. Toen SVSH aan de rechterzijde Wesley Maas vrij speelde werd de spanning wel erg hoog. Maas zag spits Toonders vertrekken maar de bal kwam tegen een arm van een Herkenbosch-verdediger. Het sein ‘doorspelen’ kwam als een gigantische opluchting voor de gastheren. Na deze start werd SVSH steeds verder achteruit gedrongen. Toch gaf het nagenoeg niets weg. Na 80 minuten was het alles of niets voor SVH’39 en de bal werd alleen nog maar voor het doel geslingerd. Waar de SVSH-verdediging daardoor een keertje werd verrast wist doelman Smits knap redding te brengen. SVSH leek de buit bijna binnen te hebben totdat SVH in de slotminuut, niet geheel onverdiend, door een verlengde verre inworp de 1-1 wist binnen te prikken.

Komende zondag mag SVSH de promotie proberen op te eisen, hiervoor moet het winnen tegen vierde klasser OVCS. Bij een verliespartij of remise moet de ploeg van trainer Teun Custers de laatste wedstrijd afwachten. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpart “De plagge” te Someren-Heide. Kom onze mannen naar de overwinning schreeuwen!

Leave a Reply