Verslag Rood-wit’67 1 – SVSH 1

Periode aspiraties in Someren-Heide!

 Zondag 14 Mei speelde SVSH haar laatste speelronde van het seizoen 2016/2017. In de uitwedstrijd tegen Rood-Wit’67 was een overwinning voldoende om de periodetitel op te eisen.

Rood-Wit heeft de afgelopen wedstrijden tegen SVSH laten zien dat het een goed voetballende ploeg heeft. Niet alleen tegen SVSH, ook tegen kampioen Horn wist het team uit Budel knap één punt te pakken.

De spelers werden verwelkomd, door circa 200 klappende supporters en vuurwerk aan weerszijde van het veld.

Misschien waren de bezoekers nog afgeleid van het vuurwerk of konden zij niet goed omgaan met de spanning. Hoe dan ook, na 2 minuten was het Rood-Wit die direct de voorsprong bemachtigde.

Ondanks de voorsprong voor de gastheren, was het SVSH die het betere voetbalspel had. Het was dan ook loon na werken toen aanvaller Leon van Heugten, op aangever van Mike van de Moosdijk, SVSH op gelijke hoogte bracht. SVSH bleef de druk opvoeren en Rood-wit kwam niet aan zijn eigen voetbalspel toe. In de 34ste minuut stuurde Chris Schenk Wesley Maas weg. Maas had ging enkele moeite met zijn bewaker en ook de doelman wist hij op het verkeerde been te zetten. SVSH Pakt de voorsprong, 1-2. Meteen na de aftrap is het diezelfde Maas. Ditmaal bedient hij Spits Erwin Toonders, die na een schot op de lat alsnog het net vindt. 1-3, SVSH zit op rozen. Na de rust blijkt dat de wervelstorm van de gasten nog niet is gaan liggen. De beste man van de wedstrijd, Wesley Maas, speelt aan de rechterzijde, twee man uit en bediend Leon van Heugten. 1-4. SVSH mag dit natuurlijk niet meer weg geven. Met nog ruim een half uur op de klok, is de periodetitel wel erg dichtbij! Een kwartier later werd spits Toonder nog eens de diepte ingestuurd. De doelman van de roodwitten verkleinde zijn doel maar kwam akelig in botsing met de SVSH-spits. Beide maken de wedstrijd niet af.

In de laatste 20 minuten wordt het tempo uit de wedstrijd gehaald. De tweede periode gaat mee de bus in, op naar Someren-Heide!

Het feest is groots, zowel op het veld als daarnaast.

SVSH behaald de nacompetitie!

Over een paar weken mag SVSH zich klaar maken voor een thuiswedstrijd tegen OVCS.

Maar eerst komende zondag, 21 mei, SCH’39 uit, altijd lastig…

Leave a Reply