SVSH alsnog naar 4de Klasse!!

Het onmogelijke gebeurde op pinkstermaandag in Someren-Heide. SVSH promoveerde ondanks dat het zelf niet speelde naar de 4de klasse.

De ploeg van Teun Custers beleefde een geweldig seizoen en wist op de laatste speeldag van de competitie de periode titel binnen te slepen. Uit bij RoodWit ’67 werd met 1-4 gewonnen en was het weer als van ouds feest in ‘de Hei’. Er volgden twee zware nacompetitie duels waarbij in het eerste duel in en tegen Herkenbosch een verdiend punt werd behaald. Op zondag 28 mei werd thuis tegen 4de klasser OVCS een pijnlijke nederlaag geleden. SVSH kwam door de spanning op een snelle 0-2 achterstand. Na deze achterstand rechte SVSH wel de rug, echter de vele kansen werden niet benut. Na de rust viel de dik verdiende 1-2, echter viel de gelijkmaker niet meer.

SVSH was hierdoor afhankelijk van het resultaat van de laatste poulewedstrijd tussen de Limburgse ploegen, promotie kon alleen nog geschieden wanneer OVCS uit Sittard met 2 doelpunten verschil van de ploeg uit Herkenbosch wist te winnen, dit gebeurde in extremis! OVCS leidde na 20 minuten met 2-0, echter kwam Herkenbosch in de 89ste minuut tot 1-2. Het sprookje voor SVSH leek voorbij totdat OVCS zijn sportieve plicht deed in de 95ste minuut door de verlossende 3-1 te maken. Door die 3-1 stand eindigd SVSH als nummer 2 in de poule waardoor het in seizoen 2017/2018 voor het eerst in haar historie uit mag komen in de 4de klasse.

De spelers, staf en supporters maakten en op Someren-Heide kermis een fantastisch feest van om deze historische promotie te vieren!

3 comments to SVSH alsnog naar 4de Klasse!!

 • Willy Verdonschot

  Gefeliciteerd met deze promotie , en geniet ervan het is een geweldige prestatie voor een dorp als Someren-Heide met een prachtige club als SVSH om dit te bereiken.
  Ik zou er graag bijgeweest zijn om het mee te beleven , veel success het volgende seizoen.

 • Jaak Schenk

  1e elftal, bestuur en vereniging.

  Als oud-bestuurslid en lid van SVSH, momenteel een beetje uit beeld, maar nog altijd begaan met de vereniging, wil ik jullie van harte feliciteren met deze unieke en historische prestatie!! Gewoon geweldig gedaan en de nodige feesten zullen volgen! Veel plezier de komende weken!!

 • Marty

  Gefeliciteerd het is een top prestatie

Leave a Reply