SVSH 1 – Altweerterheide 1

Zondag 23 April was Altweerterheide te gast in Someren-Heide. Altweert kwam een half jaar geleden met de schrik vrij toen het in de slot seconde van de wedstrijd, maarliefst 2 maal wist te scoren. Door deze twee treffers werdt de remise opgeeist. SVSH was er op gebrand om dit maal de buit wel binnen te slepen.
SVSH controleerde de wedstrijd maar wist niet veel kansen te creëren. Het eerste gevaar werd gesticht in de 16de minuut. Een uitbraak van Wesley Maas ging rakelijks voorlangs. Achterin stond de thuisploeg als een huis en het gaf niet veel meer dan enkele corners weg. Altweerterheide had vele moeite met de vele bewegende mannen van de gastheren. Echter werd de limburgse goalie nauwlijks getest. In de tweede helft bloeide de thuisploeg op. De tweede helft was nog net een minuut aan de gang of invaller Leon van Heugten stormde op aan de rechter kant. Met een afgemeten voorzet wist hij Chris Schenk te bereiken, deze loste het schot, maar vond de doelman van Altweert. Een kwartier later komt SVSH-spits Erwin Toonders alleen voor het doel van de bezoekers, maar Toonders weet het hoofd niet koel te houden en mist zijn kans op de 1-0. SVSH komt daarna met de schrik vrij als Altweerterheide van grote afstand een bal snoeihard richting doelman Smits schiet. Deze reageerde met een fantastische redding. Met nog ruim tien minuten op de klok dringt SVSH sterk aan voor de 1-0. Eerst was het Bram van Mierlo die een grote kans niet weet te benutten. De afgeslagen bal wordt voor gegeven en daar staat opnieuw spits Toonders. Vanaf 10 meter mag Toonders vrij aannemen maar ook zijn schot verdwijnt naast het doel. De blessuretijd gaat in als een voorzet van SVSH van richting wordt verandert. Tot grote vreugde van de thuisploeg, kon de doelman van Altweerderheide niet meer op tijd terug lopen en belandde de bal in het doel. SVSH kwam pas in de slotseconde op voorsprong, maar deze was verdiend.
SVSH doet hele goede zaken met deze 3 punten en is opweg naar misschien wel haar eerste periode titel in bijna twee decennia. Met nog 3 duels op de agenda hebben zij het nog in eigen hand. Alles is nog mogelijk. Voor nu worden de pijlen gericht op zondag 30 april, dan reist SVSH af naar Heibloem.

Leave a Reply